Hoşgeldiniz  

Rhodiapolis Kazıları Yeniden Başladı

Semih Köken | 25 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Kumluca ilçesindeki Rhodiapolis Antik Kenti kazıları, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel başkanlığında yürütülecek.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya Müzesi Müdürü ve Rhodiapolis Kazı BaşkanıMustafa Demirel, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Rhodiapolis Antik Kenti’ni ziyaret ederek kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başkan Hüsamettin Çetinkaya, 2006 yılında başlayan Rhodiapolis Antik Kenti kazı çalışmalarının bir yıl aranın ardından yeniden başlamasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Belediye olarak Kumluca‘nın turizme açılacak kapısı olarak gördükleri Rhodiapolis Antik Kenti’ne yapılacak çalışmalara her zaman destek verdiklerini ifade eden Çetinkaya, “2014 yılında yapılan ihaleyle yaklaşık 2 milyon lira tutarındaki bir restorasyon çalışmasına başland” dedi.

Belediye olarak antik kente ulaşımı sağlayacak yolda çalışma yürüttüklerini anlatanÇetinkaya, şöyle konuştu:

“Yol çalışmaları tamamlandığında antik kentte ilçe merkezinden çok kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilecek. Bu üçlü çalışma tamamlandığı zaman Rhodiapolis Antik Kenti, tarih bilinci anlamında, kültür anlamında ilçemize önemli bir hizmeti daha sunacaktır. Bundan dolayı kazı çalışmalarında emeği geçen Kültür Bakanlığımıza, AntalyaValiliğimize ve kazı ekine teşekkür ediyorum.”

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar da daha önce Opramoas anıtı ve tiyatronun restorasyon ihalesinin yapıldığını ifade ederek, restorasyon çalışması kazı çalışmasıyla birleştiğinde Rhodiapolis’in tamamen ortaya çıkacağını bildirdi. Acar, “İlerisi içinKumluca‘nın tarımla öne çıkan ismini, kültürde de turizmde de aynı eşdeğer şekilde beraberce götürebileceği bir çalışmayı burada izliyoruz” dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle