Hoşgeldiniz  

Raylı sistem halka sorulacak

SEMİH KÖKEN | 06 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiğini Havaalanı EXPO raylı sistem hattını vatandaşlara soracaklarını söyledi. Başkan Türel, “Raylı sistem, kentsel dönüşüm gibi önemli projeleri halkımıza sorucağız, halkımızla paylaşacağız. Bununla ilgili raylı sisteme komşu olan muhtarlıklarımıza, birer sandık koyacağız, vatandaşlarımıza raylı sistemi istiyor musun, istemiyor musun? diye soracağız. Vatandaşlarımız isterlerse başımızın tacı, istemiyorlarsa da zorla dayatmanın bir alemi yok” dedi.

Çeşitli sivil toplum örgütleri ile gerçekleştirdiği buluşmalarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını verdiği raylı sistem hattı ile ilgili bilgi verdi. Başkan Türel, “Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız nezdinde önemli girişimlerimiz oldu. Bu konuda EXPO yönetim kurulunda Sayın Valimizle birlikte bir gayreti ortaya koyduk. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Tabi Yönetim Kurulu Başkanımız ve Tarım Bakanımız Sayın Mehdi Eker’le, Başbakanımıza arz ettik. Ben birkaç kez Sayın Başbakanımıza bu konuyu değerlendirme fırsatını buldum. Ve nihai olarak geçtiğimiz hafta sonu Sayın Başbakanımızın talimatıyla bu hattın yapılması yönünde işlemler başladı” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Başbakan’ın talimatının ardından çalışmalara hemen başladıklarını ifade eden Başkan Türel, “Ben, Cuma günü bu haberi aldıktan sonra hemen ekiplerimizi İstanbul’da Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile buluşturdum. Büyükşehir Belediyesi olarak ön etüt, fizibilite ve ihaleye esas alan projeyi hazırlıyoruz. En geç 3 ayda tamamlayıp Ulaştırma Bakanlığımıza sunacağız ve Ulaştırma Bakanlığı yapım ihalesine çıkacak. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak araçları, vagonları temin edeceğiz. Projeyi, Expo’nun açılışı olan 23 Nisan 2016’ya yetiştirme gayreti içinde olacağız. Böylelikle Başbakanımızın, Antalya’ya cumhurbaşkanlığı arifesinde, başbakan olarak bir kez daha desteğini almış olacağız” diye konuştu.

RAYLI SİSTEM İÇİN SANDIK KURULACAK

Seçimler öncesinde büyük projeleri halka soracaklarının sözünü verdiklerini belirten Başkan Türel, “Raylı sistem, kentsel dönüşüm gibi önemli projeleri halkımıza sorucağız, halkımızla paylaşacağız. Sayın başbakanımız talimat verdi, derhal raylı sistemi Antalya’ya kazandırmak için çalışmalara başladık. Ama ben bu konuda halkımızın kanaatini de almak istiyorum. Değişen Menderes diyoruz ya işte. Değişen Menderes bu. Halka soracak, yap derse yapacak, yapma derse baş üstüne diyecek, yerine oturacak. Bununla ilgili raylı sistem güzergahı üzerindeki mahallelerimizdeki muhtarlıklarımıza, birer sandık koyacağız, seçmen listelerini ve sandıkları muhtarlarımıza emanet edeceğiz, vatandaşlarımıza raylı sistemi istiyor musun, istemiyor musun? diye soracağız. Vatandaşlarımız isterlerse başımızın tacı, istemiyorlarsa da zorla dayatmanın bir alemi yok” dedi.

 

PAZAR GÜNÜ GÖREV BİZDE

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı  Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya olan ilgisine değinen Türel, Başkan Erdoğan ile çok yakın mesai yapabilme fırsatı bulduğunu söyledi. Başkan Türel şöyle konuştu: “Çok güzel hizmetleri birlikte paylaştık. Kendisinin Antalya konusundaki hassasiyetine şahit olduk. Sayın başbakanımızın, Antalya dediğimizde adeta gönül telleri titriyor. Antalya için ne talep ettiysek, kapısından çevirmedi. Belediye seçimlerini kazandık, kaybettik, sonra yeniden kazandık. Kaybettiğimizde hemen birileri ‘Başbakan Antalya’ya küstü’ dedi. Yeni hastane temelleri, Kemer yolunda tüneller, yeni kavşaklar, hepsi de başbakanımızın talimatıyla o dönemde yapıldı. Bu yalanları iftiraları atanlar da bir kez daha mahcup oldu. Sayın Başbakanımızın Antalya’ya karşı, Antalya’nın bu ülke içerisindeki öneminden de kaynaklanan önemli bir hassasiyeti var. Başbakanımıza, raylı sistem talimatından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Antalya’ya karşı görevini en şekilde ifa eden başbakanımıza karşı, Pazar günü görev bize düşüyor. Seçimlerden çıkacak hayırlı bir sonuçla yine kazanan Antalya olacak.”

Başkan Türel konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu çok önemlidir, çünkü bugün Türkiye’nin son 12 senede dünyadaki 27’nci büyük ekonomiden, 16’ncı ekonomi haline dönüşmesinin, tek anahtarı, istikrardır. İstikrar ülkeyi, adeta bir tramplen gibi sıçratmıştır. Tabi bunun karşılığında ortaya konulan gayretler inkar edilemez. Bu yüzden Türkiye’yi senelerce karıştırmak isteyenler olmuştur. Bugünün meselesi değil, yani cumhuriyet dönemini kastetmiyorum. Ondan önce, Osmanlı, Selçuklu döneminde de bunlar yaşanmıştır. Birileri Türkiye’nin çok güçlü olmasını istememiştir. Dış güçler Türkiye’nin güçlü olmaması için bir sürü tezgah kurmuştur. Abdülhamit Han’ı, daha öteyle gidin hep bunu görürsünüz. Bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Bu ülkenin güçlenmemesini isteyenler, milletin tokadını yedikçe, defalarca bu arzularından vazgeçmemiştir. Gezi olayları bir tezgahtır, bir tuzaktır. Vatandaşlarımızın çevre duyarlılığını istismar ederek, birileri kaos yaratmak için kullanmak istedi. İşte 17 Aralık, 25 Aralık yine başka bir tezgahın parçasıdır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle