Hoşgeldiniz  

Rakamlarla Antalya G-20

Semih Köken | 16 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

DÜNYANIN en büyük 19 ekonomisi ve AB’yi buluşturan, dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 85’ini, ticaretinin yüzde 75’ini ve nüfusunun 3’te 2’sini temsil eden G-20’nin Antalya Zirvesi rakamları açıklandı.

Antalya’nın turizm merkezi Belek’te dün başlayan ve bugün sona erecek G-20 Liderler Zirvesi’ne 26 ülke ve 7 uluslararası örgüt heyetleri katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 kapsamında 2’si çalışma yemeği, 5’i ana oturum olmak üzere 7 ana oturumda liderlerle bir araya geliyor. Belek bölgede Zirve Ana Toplantı Salonu, Uluslararası Basın Merkezi ve Türk heyetleri için 5 otel, resmi heyetlerin konaklaması için 20 otel tahsis edildi. Delege, açılım grupları temsilcileri ve basın mensupları dahil 13 bin katılımcı zirve programını izliyor. Zirve organizasyonunda 40 bin görevli çalışıyor. Liderler Zirvesi’ni akredite olan yerli ve yabancı 3 bin basın mensubu izliyor. Akredite olan canlı yayın basın aracı sayısı ise 60.

G-20 Açılım Grupları toplantıları ve katılımcılarının konaklamaları, Ana Bölge’ye bitişik bölgede bulunan 6 bin oda kapasiteli 15 otelde yapılıyor. Regnum Carya Otel, zirve toplantılarına 7 bin 500 metrekarede ev sahipliği yapıyor. Heyetlere çalışma ofisi olarak ve ikili görüşmelerde kullanılmak üzere 57 villa tahsis edildi. Kaya Palazzo Otel, Kongre Merkezi ve Uluslararası Basın Merkezi olarak 6 bin 500 metrekarede 3 bin kişiye hizmet verecek şekilde hazırlandı.

Zirve boyunca bölgedeki 8 motosikletli ambulansa ek olarak 68 kara ambulansı görev yapıyor.

DUNYANIN EN BUYUK 19 EKONOMISI VE AB'YI BULUSTURAN, DUNYA EKONOMISININ YAKLASIK YUZDE 85'INI, TICARETININ YUZDE 75'INI VE NUFUSUNUN 3'TE 2'SINI TEMSIL EDEN G-20'NIN ANTALYA ZIRVESI RAKAMLARI ACIKLANDI. ZIRVE ORGANIZASYONUNDA 40 BIN GOREVLI CALISIYOR.(FOTO:DHA-ANTALYA-G20)

DUNYANIN EN BUYUK 19 EKONOMISI VE AB'YI BULUSTURAN, DUNYA EKONOMISININ YAKLASIK YUZDE 85'INI, TICARETININ YUZDE 75'INI VE NUFUSUNUN 3'TE 2'SINI TEMSIL EDEN G-20'NIN ANTALYA ZIRVESI RAKAMLARI ACIKLANDI. KAYA PALAZZO OTEL, ULUSLARARASI BASIN MERKEZI"NE EV SAHIPLIGI YAPIYOR. .(FOTO:UMIT KOZAN/ANTALYA-DHA)

DUNYANIN EN BUYUK 19 EKONOMISI VE AB'YI BULUSTURAN, DUNYA EKONOMISININ YAKLASIK YUZDE 85'INI, TICARETININ YUZDE 75'INI VE NUFUSUNUN 3'TE 2'SINI TEMSIL EDEN G-20'NIN ANTALYA ZIRVESI RAKAMLARI ACIKLANDI. LIDERLER ZIRVESI'NI AKREDITE OLAN YERLI VE YABANCI 3 BIN BASIN MENSUBU IZLIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

DUNYANIN EN BUYUK 19 EKONOMISI VE AB'YI BULUSTURAN, DUNYA EKONOMISININ YAKLASIK YUZDE 85'INI, TICARETININ YUZDE 75'INI VE NUFUSUNUN 3'TE 2'SINI TEMSIL EDEN G-20'NIN ANTALYA ZIRVESI RAKAMLARI ACIKLANDI. ZIRVE BOYUNCA BOLGEDEKI 8 MOTOSIKLETLI AMBULANSA EK OLARAK 68 KARA AMBULANSI GOREV YAPIYOR..(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle