Hoşgeldiniz  

Polise Taş Attıranlara Tahliye

Semih Köken | 15 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

NTALYA’nın Kepez İlçesi’nde çocuklara para verip polislere ve araçlara taş ve molotof kokteyli attırdıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 2 sanık, ilk duruşmada tahliye edildi.

Geçen Temmuz ayında Kepez’in Habipler Mahallesi’nde çocuklara para verip polise ve araçlara taş ve motolof kokteyli attırıldığı iddiasıyla ihbarda bulunuldu. İhbarlar üzerine çeşitli adreslere düzenlenen operasyonlarda, Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Ferhat Kaya ile inşaat işçisi 24 yaşındaki Mesut Özcan tutuklandı. Evinde kuru sıkı tabanca bulunan 23 yaşındaki Mehmet Kırboğa ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Evlerinde ve cep telefonlarında terör örgütü mensuplarının fotoğrafları gibi bazı materyaller bulunması üzerine şüpheliler hakkında terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından dava açıldı.

Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması, güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. 1’i tutuksuz 3 sanığın katıldığı duruşmayı izlemek için yaklaşık 50 civarında kişi adliyeye geldi. Duruşma salonundaki koltuklar dolduktan sonra içeriye başka alınan olmadı. Duruşmada 3 sanık da suçlamaları kabul etmedi. Mehmet Kırboğa, kendisinin hiçbir örgütün üyesi olmadığını söyledi. Çocuklara para karşılığı polis araçlarına taş ve molotof kokteyli attırmasının da söz konusu olmadığını iddia eden Kırboğa, “Ortada bir suç olmadığı için ayrıntılı savunma yapmaya da gerek görmüyorum. Ele geçirilen kuru sıkı tabanca askerdeki kardeşime aittir. Ayrıca cep telefonumda indirildiği iddia edilen kitabı ben indirmedim. Ben Mehmet Uzun’un ‘Dicle’ye Yakarış’ adlı kitabını indirdim. Cep telefonundaki diğer kitap iradem dışında indirilmiş olabilir” dedi.

Ferhat Kaya ise hem üniversite öğrencisi olduğunu hem çalıştığını belirterek, olay tarihinde işyerinde olduğunu iddia etti. Kaya, “Vaktim olmadığı için güncel olayları ve haberleri cep telefonumdan internete girerek takip ediyorum. Telefonumdaki fotoğraflar iradem dışında indirilmiştir. Ayrıca bu fotoğraflar ve görüntüler ulusal kanallarda ve medyada yer almaktadır. Bu nedenle suç oluşturduğunu düşünmüyorum. 19 Mart 2015 tarihinde Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen Nevruz kutlamasına katılmam suç olarak gösterilmiştir. Emniyetten ve rektörlükten alınan izinle gerçekleştirilen bu etkinlikte halaylar çekilip ateş yakılmıştır” dedi.

Sanık Mesut Özcan da 2010 yılında bir başka dosyadan 4.5 yıl hapiste yattıktan sonra tahliye edildiğini, cezaevinden çıktıktan sonra yine terör örgütü üyesi iddiasıyla yakalanıp tutuklandığını söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Özcan, “Ben HDP üyesiyim. Benim katıldığım toplantıda attırdığım slogan tertip komitesi tarafından tespit edilmiştir. Suç teşkil etmemektedir” dedi. Sanık avukatları Sidar Öztürk ile Hakan Evcin de müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirtip beraatlarını istedi.

Mahkeme, Ferhat Kaya ile Mesut Özcan’ın yurtdışına çıkış yasağı kaydıyla adli kontrolle tahliyelerine karar verip duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle