Hoşgeldiniz  

POLİS BULAMADI ÖZGE BULDU

SEMİH KÖKEN | 25 Şubat 2015 | Antalya Haber A- A+

Ortada ne MOBESE görüntüsü, ne de görgü tanığı vardı. Ancak ailesi olayın peşini bırakmadı, dedektif gibi iz sürdü. Antalya’da trafik kazası sonucu ölen gencin akrabası dedektif gibi çalışıp, kaza görüntüsünü buldu. Ölen gencin, olay yerinde yaralı halde 45 dakika ambulans beklediği ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜYÜ KENDİ BULDU

Polisin, “Kazaya ilişkin görüntü kaydı bulunamamıştır” yanıtı da onları durdurmadı. Günlerce olay yerinde görgü tanığı arayan maktulün halasının kızı Özge Tutucu, sonunda bir vatandaş tarafından çekilen 2 dakika 45 saniyelik görüntüye ulaştı.

BU SAĞLIK SKANDALI

Görüntüdeki iddialar korkunçtu. Hastaneye 5 dakika mesafede kaza geçiren Çelikkaya’nın tam 45 dakika ambulans beklediğini söyleyen Tutucu, “Engin tam 45 dakika ambulans beklemiş. Bu bir sağlık skandalıdır. O ambulans 10 dakika erken gelmiş olsaydı 5 yaşındaki kızı babasız kalmayacaktı” dedi.

Antalya’da motosikletle posta dağıtımı yapan evli, bir çocuk babası 37 yaşındaki Engin Çelikkaya, 18 Kasım 2014 tarihinde Baykan Yeter isimli sürücüsünün kullandığı otomobilin çarpmasıyla beyin travması geçirerek komaya girdi. Antalyaspor Kavşağı’nda gerçekleşen kaza sonrası 23 gün komada kalan Çelikkaya, 9 Aralık 2014 tarihinde hayatını kaybetti. 52 gün tutuklu kalan Yeter ise ilk mahkeme sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

POLİSTE GÖRÜNTÜ YOK

Engin Çelikkaya’nın ölümünde sağlık çalışanlarının ihmalinin bulunduğunu iddia eden ailesi ise olayın peşini bırakmadı. Maktulün halasının kızı Özge Tutucu, tıpkı bir dedektif gibi olayı incelemeye başladı. Önce bölgedeki MOBESE kameralarının incelenmesi için Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Emniyetin, “Kazaya ilişkin görüntü kaydı bulunamamıştır” yanıtına rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen Tutucu, olay yerinde günlerce görgü tanığı aradı.

SİNEM BABASIZ KALDI

Sonunda kazanın hemen sonrası çekilen 2 dakika 45 saniyelik görüntüye ulaştı. Görüntüde kanlar içinde yerde yatan Çelikkaya’nın dakikalarca ambulans beklendiği, vatandaşların olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerine gösterdiği tepkinin yer aldığını söyleyen Tutucu, “Engin baygın halde tam 45 dakika ambulans beklemiş. Bu bir sağlık skandalıdır. Belki o ambulans 10 dakika erken gelmiş olsaydı bugün Engin hayatta olacak 5 yaşındaki Sinem babasız kalmayacaktı” dedi.

ZAMAN KAYBI YAŞANDI

Kazanın Akdeniz Üniversitesi Hastanesine 5 dakikalık mesafede bulunduğunu vurgulayan Tutucu, “Rezalet bunla da son bulmamış. Engin’i yoğun bakım dolu gerekçesiyle özel bir hastaneye naklediyorlar. Tabi bu süre içerisinde ciddi bir zaman kaybı yaşanıyor. Ameliyat sonrası 23 gün komada kalan Engin daha fazla dayanamayarak hayata gözlerini yumuyor. Tüm bunların üzerine de 8’de 8 suçlu olan otomobil sürücüsü serbest bırakılıyor. Şimdi bunun neresi adalet?” diye konuştu.

KARE KARE İNCELİYORUZ

Çelikkaya ailesinin isteği üzerine davanın avukatlığını üstlendiğini söyleyen avukat Mesut Özderin, şöyle dedi: “Bugüne kadar başka bir meslektaşım konuyu takip etmiş. Ben birkaç gün önce davayı aldım ve hemen çalışmaya başladım. Ailenin elde ettiği görüntüler bizim için önemli. Görüntüleri kare kare izliyoruz. Eğer süreçte ihmal varsa hukuki açıdan gereken neyse yapılacak. Sorumlular ciddi bir tazminat cezası ile karşı karşıya kalabilir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle