Hoşgeldiniz  

Oy ve Ötesi yine sandık başında

Semih Köken | 16 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da üç seçimde sandık başında gönüllü müşahitlik yapan ve il geneli ıslak imzalı tutanakları toplayıp, seçime hile karışmasını engellemek amacıyla görev alan Oy ve Ötesi grubu, 1 Kasım’da da 2 bine yakın gönüllüyle ‘Oyunu Seven Gelsin’ sloganıyla yeniden görev alacak.

‘Oy ve Ötesi’ grubu gönüllüleri, 1 Kasım Pazar günü yapılacak genel seçimde yine sandık başlarında görev alacak. Türkiye genelinde geçen seçimde 47 il ve 173 ilçede binlerce sandıkta çalışma yürüten Oy ve Ötesi grubu, oy kullanma işleminden sayım sırasındaki birçok hata veya kanuni olmayan durumları önlemede önemli rol üstlendi.

8 İLÇEDE GÖREV ALINACAK

Oy ve Ötesi grubu Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da gönüllülerle birlikte örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. 7 Haziran seçimlerinde 2 binin üzerinde gönüllüyle 8 ilçede görev alan Oy ve Ötesi Antalya grubu, 1 Kasım’da da 8 ilçede yine 2 binin üzerinde gönüllüyle sandık başında olacak. Oy ve Ötesi olarak Antalya’da bu seçimde Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Kaş, Manavgat ve Alanya ilçelerinde görev alacaklarını belirten Kepez Koordinatörü Saime Meçikoğlu, 100 bin seçmen sayısı üzerindeki ilçeler ile herhangi iki parti arasındaki oy oranı yüzde 3’ün altındaki ilçelerin seçildiğini kaydetti.

4 BİN GÖNÜLLÜ HEDEFİ

Antalya’da gönüllü kayıtlarının devam ettiğini ve sandik.oyveotesi.org internet sitesi üzerinden gönüllü olmak isteyenler için kayıt sürecinin devam ettiğini de söyleyen Saime Meçikoğlu, daha önceki seçimlerde görev alan gönüllülerin de kayıtlarını yenilemesi gerektiğini kaydetti. Bu seçimdeki hedefin, oyların yüzde 80’ine yakını olan 4 bin sandıkta görevli gönüllüye ulaşmak olduğunu anlatan Meçikoğlu, Türkiye genelinde ise 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yaklaşık 55 bin gönüllüyle yine sandıklarda olacaklarını söyledi.

GÖNÜLLÜ AVUKAT ÇAĞRISI

1 Kasım’da 4 bin 723 sandıkta 1 milyon 588 bin 111 seçmenin oy kullanacağını belirten Oy ve Ötesi Antalya Koordinatörü Lider Tanrıkulu, avukatların seçim günü gönüllülerin hukuki danışmanlık taleplerini karşıladıklarını söyledi. Özellikle sandık başında çıkan hukuki sorunlara birebir müdahale ediyorlar. Bu anlamda avukatlar Oy ve Ötesi’nin temel yapılanmalarından biri. Avukatlara gönüllülerimizin inanılmaz derecede ihtiyacı var. O yüzden avukatlarımızın mutlaka gönüllü olması ve bir günlerini bu işe ayırmasını istiyoruz” dedi. 7 Haziran’da 95 gönüllü avukatla ilçelerde görev alındığını belirten Tanrıkulu, bu seçimde daha çok gönüllü avukat hedeflediklerini, geçen seçimde avukatların tuttuğu tutanakların Antalya’da çok şey değiştirdiğini dile getirdi.

ISLAK İMZALI TUTUNAKLAR SEÇSİS’LE KARŞILAŞTIRILIYOR

Seçim günü yemin töreninden itibaren gönüllülerinin sandıkların başında olacağını belirten Konyaaltı Koordinatörü Ertan Gürdinç, gün içinde tüm sürecin gözlemlenerek, oy kullanma sayımından sonra da ıslak imzalı tutanakların alındığını kaydetti. Tutanakların özel bir uygulamayla tarayıcıyla merkeze gönderildiğini belirten Gürdinç, “T3 olarak adlandırdığımız sistemde, Türkiye genelinde en az üç kişinin teyidinin ardından doğru kabul edilen tutanak SEÇSİS’le karşılaştırılıyor ve bir sorun varsa, hangi partiyle ilgiliyse o partiye bildiriliyor, sorun varsa itiraz etmesi sağlanıyor. Ayrıca bu sistem tüm halka da açık tutuluyor” dedi.

EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ İNSAN

Oy ve Ötesi’nin en önemli ihtiyacının insan olduğunu ve insan kaynağına ihtiyaçlarının sürdüğünü belirten Kepez koordinatörlerinden Orkun Yıldan ise gönüllülere internet üzerinden kayıt yaptırma çağrısında bulundu. Yıldan, kayıt yaptıranların daha sonra arandığını ve hangi sandıkta görev yapacağının belirlendiğini belirtti.

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Oy ve Ötesi grubu Konyaaltı ve Kepez’de görev alacak gönüllü eğitimlerini tamamladı. Muratpaşa’da ise Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda 18 Ekim Pazar günü saat 17.00’de, 30 Ekim Cuma günü saat 18.00’de eğitim yapılacak. 17 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’de İbrahim Sözen Gençlik Merkezi ile 24 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde Manavgat İlçesi eğitimleri yapılacak. 24 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Kırçiçeği Kız Öğrenci Yurdu’nda Alanya eğitimini yapacak Oy ve Ötesi, Kaş’ta ise 24 Ekim’de Sofa Bistro’da saat 14.00’de eğitim verecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle