Hoşgeldiniz  

Oturdukları evde yangın çıkan Suriyeliler, evi bırakıp kaçtılar

Semih Köken | 22 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen ev yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Evde yaşayan ve Suriyeli oldukları öğreni

Edinilen bilgiye göre, Yayla Mahallesi 2523 Sokakta bulunan Mustafa Arıcı’ya ait 3 katlı evin Suriyelilerin kiracı olarak oturdukları giriş katında sebebi henüz belirlenemeyen yangın çıktı. Yangın sırasında eşiyle birlikte bina dışında bulunan Mustafa Arıcı, olayı haber alır almaz eve koştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyelerinin ve yangın söndürme ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın söndürülürken, evin oturma odasının tamamen yandığı, mutfak bölümünün de büyük ölçüde yangından zarar gördüğü bildirildi. Evde oturdukları bildirilen Suriyeli ailelerin ise nereye gittiği konusunda kimsenin bilgisi olmadığı belirtildi.

Yanan dairede Suriyeli bir ailenin oturduğunu söyleyen bina sahimi Mustafa Arıcı, “Bir tanıdık aracılığıyla giriş katını yaklaşık bir buçuk ay önce Suriyeli bir aileye kiraya verdim. En üst katta oğlum, orta dairede de eşimle birlikte ben oturuyorum. Suriyeli aile eve taşındıktan bir süre sonra yanlarına bir başka aile daha gelerek yerleşti. Kimlikleri hakkında hiçbir bilgim yok” dedi.

Evde çıkan yangının ardından evde bulunan Suriyelilerin koşarak evi ve mahalleyi terk ettiğini belirten mahalle sakinleri, evde en az 10 çocuk ve 4 büyüğün kaldığını, yangının diğer evlere sıçrama tehlikesi nedeniyle korku dolu anlar yaşadıklarını dile getirdiler.

len 14 kişi, yangını görünce sırra kadem bastı, mahalleyi terk etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle