Hoşgeldiniz  

Organik tarım yaygınlaşıyor

Semih Köken | 15 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ekolojik tarım ve ekolojik turizmi yaygınlaştırmak için Çakırlar, Doyran, Yarbaşçandır, Bahtılı, Geyikbayırı, Karatepe, Gökçam bölgelerinde üreticilerla toplantı yaptı.

**

Büyükşehir Belediyesi ekolojik tarımın önemine dikkat çekmek ve ekolojik turizmi yaygınlaştırmak için çalışmalara başladı. Antalya çevresinde tıbbi aromatik bitkiler ve organik ürünleri inceleyen uzmanlar, geniş katılımlı bir keşif çalışması gerçekleştirdi. Üreticiler ile yüz yüze görüşen uzmanlar çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen, sürdürülebilir tarım yöntemlerinin yaygınlaştırılması için araştırma yaptı.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLECEK
Ekolojik tarımın yaygınlaştırılması amacıyla sulama problemlerinin tespit edildiği çalışma kapsamında ekolojik tarımın yaygınlaştırılması için sulama projeleri oluşturulacak. Doğa ve çevre içerisinde yaşayan vatandaşlar, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve faaliyet alanlarının yaratılması için bilgilendirilecek. Gerçekleştirilen çalışma sonunda, bilgi-kültür alışverişini sağlayan turizm anlayışının geliştirilerek uygulanması yolunda projeler yapılacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü ise üreticileri bilinçlendirmek için toplantı düzenledi. (DHA)

f604e504df5f4135e1c08156a067d576

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle