Hoşgeldiniz  

‘O saatte poker oynuyordum’

Semih Köken | 22 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da gecekondusunu işgal etmekle suçladığı 10 çocuk babası Nasrettin Şeker’i boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Murat Aydoğdu, cinayetin olduğu saatlerde poker oynadığını öne sürdü.

Almanya’da yaşayan 40 yaşındaki Murat Aydoğdu, Antalya’da 2B niteliğindeki arsa üzerindeki bir evi alıp dekorasyonu yaptırmak üzere inşaat ustası 56 yaşındaki Nasrettin Şeker ile anlaştı. Aydoğdu daha sonra Almanya’ya gitti. Nasrettin Şeker evi baştan sona yenileyip bedelini Aydoğdu’dan talep etti. Ancak Aydoğdu, iddiaya göre eve yapılan harcamanın bedelini Şeker’e ödemedi. Antalya’da iki katlı bir evde hem ilk, hem de ikinci eşi ve 10 çocuğuyla bir arada yaşayan Şeker, parasını alamayınca dekorasyonunu yaptığı Aydoğdu’nun Ermenek Mahallesi’ndeki eve taşındı. Şeker, evin elektrik ve su aboneliklerini de üzerine aldı.

İşleri bozulup Türkiye’ye dönen Aydoğdu, evin tahliyesini istedi. Ancak Şeker, yaptığı harcamanın bedelini ödemediği gerekçesiyle bu talebi kabul etmedi. Evi satıp mali durumunu düzeltmeyi planlayan Aydoğdu, Şeker ile anlaşamayınca olay yargıya taşındı. Yargı süreci devam ederken Nasrettin Şeker, geçen 30 Ekim akşamı sokak ortasında boğazı kesilerek öldürüldü. Şeker’i kimin bıçakladığı ise bulunamadı.

CEP TELEONU VE GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİ

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, evin mülkiyetiyle ilgili Aydoğdu ile Şeker’in sorun yaşadığını tespit etti. Cinayetin işlendiği saatte Murat Aydoğdu’nun cep telefonu sinyallerinden ve güvenlik kameralarından olay yerinde olduğunu tespit eden polis, geçen 13 Şubat’ta şüpheliyi gözaltına aldı. Uyuşturucu ticareti suçundan poliste kaydı bulunan Aydoğdu’nun üzerinde, kendi fotoğrafının bulunduğu sahte Türk ve Alman kimlikleri ele geçirildi. Cinayetten önce ‘Yalçın Aydoğan’ adıyla Ordu’dan bilet alıp otobüsle Antalya’ya geldiği tespit edilen Aydoğdu’nun, arkadaşları H.D. ile M.A.’nın Aşağıkaraman Köyü’ndeki evinde kaldığı, cinayetten sonra da kiralık bir araçla bu iki kişinin yardımıyla kaçtığı iddia edildi. Aydoğdu, ‘tasarlayarak insan öldürme’ suçundan, diğer iki şüpheli ise ‘cinayete yardım’ suçundan tutuklandı. H.D. ve M.A. bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

CİNAYETİ BEN İŞLEMEDİM’

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Aydoğdu, cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi. Aydoğdu, boğazı kesilerek öldürülen Nasrettin Şeker ile aralarında gecekondu onarımından kaynaklanan devam eden bir davaları olduğunu söyledi. Tadilat işlerini yapan Şeker’in kızının hesabına para yatırıp yapılan harcamaların bedelini ödediğini öne süren Aydoğdu, “Ben parayı önceden veriyor, Nasrettin Şeker de gerekli materyalleri satın alıyordu” dedi.

‘POKER OYNUYORDUM’

Tadilat işlemlerinin 2005 yılında tamamlandığını, aynı yıl Almanya’da uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklandığını aktaran Aydoğdu, cezaevindeyken Nasrettin Şeker’in evine yerleştiğini anlattı. Evi tahliye etmesi için kuzeninin Antalya’ya gelip Şeker ile görüştüğünü kaydeden Aydoğdu, şöyle konuştu:

“Nasrettin Şeker kuzenime, evle ilgili belediyenin yıkım kararı verdiğini, yıkım ekibine 15 bin euro verip yıkımı durdurduğunu söylemiş. Kuzenim belediyeye sorunca böyle bir yıkım kararı olmadığını öğrenmiş. 2012 yılında tahliye edilip sınırdışı edilince geldim. Başım belaya girmesin diye Nasrettin Şeker ile yüz yüze hiç görüşmedim. Aramızda hiç tartışma da yaşanmadı. Dava konusu yeri arkadaşlarıma göstermiştim. Nasrettin Şeker’i öldüreceğim yönünde diğer sanıklara beyanda da bulundum. Ancak ben yapmadım. Cinayetin ne zaman işlendiğini de bilmiyorum. Ben cinayetin olduğu saatlerde Ermenek Mahallesi’ndeki bir kültür merkezinde poker oynuyordum.”

‘KIZGINLIK ANINDA SÖYLEDİM’

Bir kızgınlık anında söylediği sözlere dayanarak bu davanın açıldığını aktaran Murat Aydoğdu, “Ancak ben kesinlikle kasti öldürme eylemini gerçekleştirmedim. Uzun süredir tutukluyum. Bu durumdan muzdaribim. Cezaevinde niye tutuluyorum bilmiyorum” dedi. Nasrettin Şeker’in yakınlarının avukatı Teoman Kurter ise sanığın kendini cinayet suçundan kurtarabilmek için tiyatro yaptığını iddia etti.

Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle