Hoşgeldiniz  

Nobel Ödüllü Sancar’a Antalya’dan Davet

Semih Köken | 09 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2015 Nobel Kimya ödülünü alan, Cumhuriyet devrinin eğitimine borçlu olduğunu ve kız çocuklarının mutlaka okutulmasını isteyen Prof. Dr. Aziz Sancar’ı, Muratpaşa’ya davet etti.

DNA alanında yaptığı çalışmalarıyla Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan ve ‘Cumhuriyet devrinin başlattığı eğitime borçluyum’ diyen Prof. Dr. Aziz Sancar’a, Muratpaşa’dan davet var. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kızıltoprak Gençlikevi’nin açılışında yaptığı davette; “Mardin’in Savur ilçesinden çıkıp Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın önünde saygıyla eğiliyoruz. Sayın hocamız Prof. Dr. Aziz Sancar’ı, şimdiden Muratpaşamıza davet ediyorum. Bilimsel çalışmalarından fırsat buldukça bizleri onurlandırmasını isteriz. Biz de; öğrencilerimizle, yüzyüze görüştürme, gelecek kuşaklara; bir örnek. bir abi, bir bilim insanı olarak buluşturma ve tanıtma olanağına kavuşuruz” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal; Prof. Dr. Aziz Sancar’ı yetiştiren fedakar Cumhuriyet öğretmenlerini saygıyla selamladıklarını belirtti. Başkan Uysal; Türkiye ve ortadoğu coğrafyasındaki farkı anlatırken şöyle konuştu; “Eğer; kadınların araç kullanmasını, kıyamet alameti sayan Ortadoğu fetva makamlarıyla Elmalılı Hamdi Yazır Hoca arasındaki farkı idrak edemiyorsanız, Cumhuriyetin ve demokrasinin faziletini anlayamamışsınız demektir. Eğer Halep ile Gaziantep arasında 90 yılda ortaya çıkmış olan farkı idrat edemezsek, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kıymetini bilemeyiz” diye konuştu.

Kız çocuklarının mutlaka okutulmasını isteyen Prof. Dr. Sancar’ı, kız öğrenci yurdunun açılışında yaptığı konuşma ile Muratpaşa’ya davet eden Başkan Uysal, şöyle devam etti; “Sınırın aşağı tarafında, güya, kendince insanlığı kurtarma mücadelesi adı altında insanların beynini, yüreğini parcalayıp, elinde tutarak filme alanlar varken, sınırın hemen öbür tarafında, bir ilçeden çıkan çocuk; kanseri nasıl yenerim de insanları hayatta tutarım diye mücadele ediyor, büyük başarılara imza atıyor. Bu iki örnekteki fark anlaşılamıyorsa Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin değerini bilemeyiz.”

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, daveti kabul etmesinin kendilerini onurlandıracağını ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuşmasını şöyle tamamladı; “Şükür ki bizler; Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyetimizi kurup, emek veren, katkı sunan; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün silah arkadaşları ile aydınlanma önderlerinin ışığıyla ülkemizde sahip olduklarımızın kıymetini biliyoruz”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle