Hoşgeldiniz  

‘Mustafa Kemal’in Yolu’ Muratpaşa’da

Semih Köken | 11 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

MURATPAŞA Belediyesi Atatürk’ü anma programı kapsamında ‘Mustafa Kemal’in Yolu’ adlı özel bir sergi açtı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yılında, Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen programlarla anılıyor. Muratpaşa Belediyesi, Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi işbirliği ile ‘Mustafa Kemal’in Yolu’ adlı sergiyi ziyarete açtı. Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi arşivinden derlenerek hazırlanan sergi; Muratpaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci ve Av. Ahmet Muhtar Kızıltan tarafından ziyarete açıldı.

30 KASIM’A KADAR AÇIK KALACAK

Muratpaşa Belediyesi hizmet binası fuayesinde açılan sergi de; Atatürk’ün farklı zaman ve mekanlarla çekilmiş fotoğraflarının bir araya getirildiği panolar ziyaretçileri bekliyor. Panolarda, dönemsel olarak ayrılmış olan Atatürk’ün doğumundan aramızdan ayrılışına kadar geçen sürede çekilen fotoğrafları yer alıyor. Sergide, Atatürk’ün ölüm haberlerin yer aldığı dönemin yerli ve yabancı gazetelerinden derlenen kupürler de bulunuyor.

CEPHANECİ: ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesi veren tüm halkların ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci, Yurtta Barış Dünyada Barış’ diyen Atamız; aramızdan ayrılışının 77. yılında coğrafyamızın en çok ihtiyacı olan barış, kardeşlik arayanlara ışık tutuyor. Bize düşen görev; Atamızı, sadece anmak değil, başta Cumhuriyetimiz olmak üzere tüm eserlerini gelecek kuşaklara taşıma kararlılığını göstermek ve bu yönde yorulmadan çalışmaktır” dedi.

KIZILTAN, ‘SEVGİNİN SOMUT HALİ’

‘Mustafa Kemal’in Yolu’ sergisini, Atatürk’e duyulan ‘Sevginin somut hali’ diye yorumlayan Av. Ahmet Muhtar Kızıltan, “Çalışmalarımıza heyecan katan, yol ve yön gösteren Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Anma programına katılan Dr. Sadık Özen de ‘Atatürk’e Borcumuz’, ‘Cumhuriyet İçin Can Verenler 2. Şehit Tabip Yüzbaşı Daniş Bey’ ve ‘Milliyetsiz Aydınlar’ adlı kitaplarını imzalayıp, ziyaretçilere armağan etti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle