Hoşgeldiniz  

MURGEM kapılarını açıyor

Semih Köken | 13 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Muratpaşa Belediyesi, 600 lise mezunu ve 300 lise son sınıf öğrencisine üniversiteye giriş sınavlarında eğitim desteği verecek kısa adı MURGEM olan Gençlik Eğitim Merkezi’ni hayata geçiriyor. Merkez 21 Eylül’de yapılacak seviye tespit sınavıyla ilk öğrencilerini alacak.

**

Muratpaşa Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve gençlerin sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin (MURGEM) kapılarını yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde açıyor.

EKSİK BAĞ TELAFİ OLACAK
Belediye Başkanı Ümit Uysal, MURGEM’in kamu yönetimine tarafsız bakabilen, partizanlıktan uzak bir bakış açısının ürünü olduğunu söyledi. Türkiye’nin içinde geçtiği zor zamanlarda ülkesini ve ülkesinin insanlarını seven bir gençliğe ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Uysal, “Ancak bu şekilde yetişmiş bir gençlikle bu zor zamanların altından kalkabiliriz. MURGEM’de özellikle eğitimde fırsat eşitliği noktasında kendisini dezavantajlı gören gençlerimizin ülkesi ve bu toprakların insanlarıyla kuracağı o eksik bağın telafi edilmesinde büyük bir rol oynayacak” diye konuştu.

KİŞİSEL GELİŞİME KATKI
Projeyle ilçede sosyo-ekonomik yoksunluk yaşayan öğrencilerin eğitimine destek sağlanmasının yanı sıra gençlere kültür sanat alanında farklı bir bakış kazandırmak ve gençlerin çeşitli kurslarla kişisel gelişimlerine katkıda bulunulması da hedefleniyor. Kızılsaray mahallesinde, eski Vahap Yılmaz Dershanesi’nin bulunduğu 15 derslik, 10 idari oda ve 1 etkinlik salonunun yer aldığı binada açılacak MURGEM’de lise mezunları ile son sınıf öğrencilerine yönelik YGS ve LYS için eğitim desteği verilecek. 27 uzman öğretmenle 600 lise mezunu ile 300 lise son sınıf öğrencisine eğitim verilecek merkezde ayrıca stres yönetimi, öfke kontrolü, sınavlara hazırlık sürecinde başarılı olunması için izlenmesi gereken yollar, ergenlik döneminde ve sınav sürecinde beslenme, aile ile iletişim ve iletişim yöntemleri gibi kişisel gelişim konularında kurslar düzenlenecek.

SOSYAL GELİŞİME DESTEK
Üniversite tanıtımları ve meslek seçimleri için özel etkinliklerin de yer alacağı MURGEM’de film gösterimleri, ulusal ve yerel sanatçılardan müzik dinletileri, şair ve yazarlarla söyleşiler, şiir günleri, paneller, forum, açık oturum programları ve doğa yürüyüşleri de gerçekleştirilecek gençlerin sosyal gelişimlerine de destek sağlanması hedefleniyor. MURGEM ilk öğrencilerini 21 Eylül Pazartesi günü yapacağı seviye tespit sınavıyla alacak. Seviye tespit sınavının ardından oluşturulacak sınıflarda başlayacak eğitimler için aileler kitap ve kırtasiye giderleri olarak 1250 lira ödeyecek. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle