Hoşgeldiniz  

Muratpaşa’dan çevde dostu uygulama

Semih Köken | 15 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Muratpaşa Belediyesi, sahipleri tarafından parklarda gezintiye çıkarılan hayvanların dışkılarının toplanması için de özel hijyenik poşet ve çöp kovası uygulaması başlattı

**

Muratpaşa Belediyesi, çevre ve hayvan dostu uygulama başlattı. Sokak hayvanları için kentin değişik noktalarına kedi- köpek evi yerleştiren, parklarda, çitlerle ayrılmış kum zeminli hayvan oyun alanları oluşturan Muratpaşa Belediyesi, hayvan dışkılarının insan sağlığını tehdit etmemesi için de özel hijyenik poşet-karton kürek ve çöp kovası uygulaması başlattı. Köpeklerinin dışkısını, özel poşetle, dışkı kovasına atmayanlar hakkında cezai işlem yapılacak.

FALEZ 3 PARK PİLOT BÖLGE
Hijyenik poşet aparatı ile atık kovasının bulunduğu özel kitler, Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce Falez 3 Park’a monte edildi. Pilot bölge olarak seçilen Falez 3 Park’a, 10 adet özel kitin yerleştirildiğine dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci: “Yaygınlaştıracağımız uygulama ile çevre kirliliğinin ve insan sağlığının tehdit edilmesini önlemiş olacağız. Hayvan sahibi vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İÇİN
Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Mimar Sinan Özkan’la birlikte özel kiti inceleyen Başkan Vekili Cephaneci, “Köpeklerini gezdiren vatandaşlarımız, hayvanlarının dışkısını, özel karton küreği ile alıp poşete koyarak, dışkı kovasına atacaklar. Bu kovalar, özel ekibimiz tarafından toplanacak. Çevre kirliliğinin yanı sıra, parklarda oynayan çocuklarımızın sağlığını da korumuş olacağız” diye konuştu. (DHA)

137f516fb0ce75e62a2372f485065aea

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle