Hoşgeldiniz  

Muratpaşa Belediyesi’nden dönüşüme destek

Semih Köken | 15 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, ada bazında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını, ilgili tüm tarafların uzlaşması sonrası ilave imar hakkı gibi alternatif yaklaşımlarla destekleyeceklerini söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yasal çerçevesi 5393 Sayılı Belediye Yasasının 73. Maddesi ile çizilen kentsel dönüşüm projelerinin parsel bazında değil ada bazında olması gerektiğini kaydetti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının, ada bazında yapılması çağrısında bulunan Başkan Uysal, “Tercihimiz; yeterli sosyal donatı ve yeşil alanlarına sahip, cadde ve sokakları yeterli, otopark ve trafik sorunu bulunmayan, tarihsel kimliğin korunduğu, estetik yapıların bulunduğu, insanları sağlıklı konutlarda barınan bir kentten yana ise: parsel bazında değil ada bazında kentsel dönüşüme olanak tanımalıyız. Ada bazında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını; ilave imar hakkı verilmesi gibi alternatif yaklaşımlarla destekleyeceğiz” diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Ada bazında yapılacak çalışmalar için uzlaşı kültürünün canlanması gerektiğine işaret eden Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“İlgili meslek odaları ve hak sahipleri başta olmak üzere konunun tüm taraflarının ortak uzlaşısı sonrası; birilerine gelir sağlama düşüncesi olmadan, riskli konut stokunun ortadan kalktığı, park-sosyal donatı alanları gibi ortak yaşam alanları bulunan, estetik yapıların yükseldiği çağdaş bir kent vizyonunu ortaya koymak amacıyla, vatandaşlarımızdan; ada bazında gelecek çalışmaları, ilave imar hakkı gibi alternatiflerle destekliyoruz.”

PARSEL BAZINDA YAKLAŞIMLAR SORUNU ÇÖZMEZ

Başkan Uysal, parsel bazında yapılacak uygulamaların sadece yenileme çalışması olacağına ve kentin trafik, ulaşım, çevre, riskli yapı stoku gibi hiçbir sorununa çözüm getirmeyeceğine dikkat çekti. Kentsel dönüşüm anlayışlarının özünde “İnsan, insan yaşamı” diyen Başkan Uysal, “Bütünsel nitelikte ada bazında yapılacak dönüşümün toplam insan yaşamının kalitesini artıracağını da öngörmekteyiz. Ada bazında yapılacak çalışmalarla; park, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarını içeren planlama yapılabilecektir” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle