Hoşgeldiniz  

Minicity öğrenciye 1 TL

Semih Köken | 17 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

YAZ dönemini geride bırakan Minicity’de kış uygulamasına başlandı. Öğrenciler için giriş ücreti ise 1 TL olarak belirlendi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde tarihe damgasını vurmuş 84 farklı tarihi yapının 25’te 1 oranında küçültülmüş kopyasının bulunduğu Minicity’de kış saati uygulamasına geçildi. Kış saati uygulaması ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, öğrencilerin minyatür şehri 1 TL ödeyerek gezmeleri için talimat verdi.

Yaz sezonunda 08.00 ile 20.00 arasında açık olan Minicity, kış döneminde saat 08.00’de kapısını açıp 18.00’de kapatacak. Minyatür şehirde Selçuklu Tershanesi, Kız Kulesi, Anıtkabir, Myra Kaya Mezarlığı, Selimiye Camii, Zeus Sunağı, Çanakkale Şehitliği, Çifte Minareli Medrese, Efes Celsus Kütüphanesi, Mısır Dikilitaş, Perge Çeşmesi, Yivli Minare Camii gibi birçok eserin minyatürü bulunuyor.

Kişi başı giriş fiyatının 7 TL olduğu Minicity’de 65 yaş üstü ile şehit, gazi yakınları ve 0-6 yaş arası çocuklardan ücret alınmıyor. Öğrencilerden ise temsili olarak 1 TL alındığını belirten Minicity İşletme Müdürü Koray Doğanay, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, öğrencilere böyle bir jest yaptı. Buraya gelerek öğrenci kimliğini gösteren her genç, temsili olarak 1 TL ödeyerek Minicity’i dolaşabiliyor. Önemüzdeki günlerde Minicity bünyesine yeni minyatür yapıların katılması söz konusu” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle