Hoşgeldiniz  

MHP heyetinden ATB’ye ziyaret

Semih Köken | 23 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

MHP Antalya Milletvekili adayları Ahmet Selim Yurdakul, Güray Parlak ve Cengizhan Gököz, Antalya Ticaret Borsası’nı (ATB) ziyaret ederek hedeflerini anlattı.

ATB Başkanı Ali Çandır’ın ev sahipliğini yaptığı ziyarette milletvekili adayları Yurdakul, Parlak ve Gököz, projelerini anlattı. Koalisyona neden katkı vermedikleri sorusuyla sürekli karşılaştıklarını dile getiren Ahmet Selim Yurdakul, ikili görüşmelerin algı operasyonlarıyla farklı aktarıldığını savundu. 1 Kasım’dan sonra HDP hariç tüm partilerle koalisyona hazır olduklarını belirten Yurdakul, “Sayın Davutoğlu 32 gün boyunca Kılıçdaroğlu ile görüştü, sonra da erken seçim teklif etti. İçeri girdin azınlık hükümeti kurmak istedin ‘hayır’ dedik, erken seçim teklifini meclise vermek istedin ‘hayır’ dedik, erken seçim hükümetine bakan istedin liderimiz yine ‘hayır’ dedi. Sen bize koalisyon teklif etmedin. ‘Ben içeri Başbakan olarak girdim MHP liderine koalisyon teklif ettim o da hayır dedi’ de ben de bütün görevi bırakıp istifa edeceğim” diye konuştu.

‘HANİ EKONOMİ BATIYORDU’

Ak Parti’nin seçim beyannamesindeki asgari ücret vaadini eleştiren Yurdakul, “Sayın Başbakan ve Maliye Bakanı ‘Mazotu 1.75 TL’den veremeyiz’ dedi. Şu denizdeki gemilere kaç liradan mazot veriyoruz. Aynı vergiyi çiftçiden almazsan sorun kalkar. Asgari ücretli kardeşime 1400 lira dedik. Yaklaşık 4 milyon 968 bin asgari ücretli var. Maliye Bakanı ‘Tüm işyerleri kapanır ekonomi batar’ dedi. Çıktı ‘Asgari ücreti 1300 lira yapacağız’ dedi. Hani ekonomi batıyordu” dedi.

‘BELEDİYE BAŞKANINDAN KORKAN HAKİM VAR’

Milletvekili adaylarından Cengizhan Gököz de yargı bağımsızlığına değindi. Kendisi de avukat olan Gököz, Türkiye’de uygulanan adalet sisteminin dünyanın en geri ülkesinde bile uygulanmadığını savundu. Hakimlerin verdiği kararlar nedeniyle tutuklandıklarını hatırlatan Gököz, “Hakim avukatları tutuklatıyor, çok değerli cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle. Hakim verdiği karardan dolayı tutuklanıyor. Belediye başkanından korkan idare mahkemesi başkanı var. Cumhurbaşkanından korkan hakimler var. Cumhurbaşkanına hakaret davasına girdim, hakimin halini göreceksiniz acımalık, ‘Ne yapıyım ağabey’ der gibi. Adalet mülkün temeliyse, o temel aşındı tepemize çökecek” diye konuştu.

Ak Parti’nin göreve geldiği yıl 7.5 milyon tarım işçisi bulunduğunu, 2014 verilerine göre 6 milyon çalışan kaldığını açıklayan Güray Parlak, her şeyin ithal eder hale gelindiğini söyledi. Tarımın yanlış politikalar nedeniyle dibe vurduğunu, Anadolu menşei olan buğdayın bile dışardan getirildiğini aktaran Parlak, “1990 yılında 7 pamuk ihracatçısından biriymişiz. Şu an pamuğu Yunanistan’dan ve Amerika’dan ithal ediyoruz. Girdi maliyetlerinin düşmesi için en önemli kalem olan mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldırdığınızda 1.5 lira olacak. Çiftçinin borçlarını yapılandırmalıyız. Çiftçinin 2.5 milyar TL’lik elektrik borcunun 1 milyar TL’si faiz” dedi.

Tarım arazilerinden Belçika büyüklüğünde toprak kaybedildiğini, işletilmeyen 30 bin kilometrelik alandan her yıl her yıl 17 milyar TL kaybedildiğini anlatan Güray Parlak, “80 milyon nüfusumuz var, 55 milyon hayvanımız var. Sapla samanı, kurbanlık hayvanı ithal eder hale geldik. Hayvancılık da tarımla birlikte azaldı” dedi.

ATB Başkanı Ali Çandır da kendilerini ziyaret eden MHP milletvekili adaylarına teşekkür etti ve seçimin ardından göreve gelenlerin de tarıma aynı hassasiyetle yaklaşmalarını istedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle