Hoşgeldiniz  

“MESLEKTAŞLARIMIZIN YAŞAMI KARARABİLİR”

SEMİH KÖKEN | 03 Mart 2015 | Antalya Haber A- A+

ASMO’nun kuruluşunun 25’inci yılı nedeniyle Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen oda yönetim kurulu ve üyeleri, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi. Oda üyeleri, daha sonra geleneksel simit- çay ikramında sohbet etme imkanı buldu.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRE KÖPRÜYÜZ

ASMO Başkanı Tevfik Fikret Küçükerciyes, 25 yıl önce kurulan odalarının 2 bin 800 civarında üyesi, 500 civarında da stajyeri olduğunu hatırlatarak, “Manavgat ve Alanya odalarının üyelerini de eklersek, 3 bin 700 civarında Antalya’da meslek mensubumuz var. Türkiye’nin 5’inci büyük mali müşavirler odasıyız. Ancak nüfus yoğunluğuna orantılarsak birinci büyük oda konumundayız. Kamuya ve özel sektöre hizmet veriyoruz. İkisi arasında köprü vazifesi görüyoruz” dedi.

EN BÜYÜK SORUN TAHSİLAT

İş camiasına sadece muhasebe kaydı yapmadıklarını hatırlatan Küçükerciyes, şöyle dedi:

“İşimiz sadece işadamlarımıza defter tutma değil, onların gelişimine, geleceğe yönelik projelerine ışık tutmaktır. Yatırımlarında danışmak yapıyoruz. Artık iş dünyasına her konuda destek oluyoruz. Onların sorumluluklarını yerine getirmeye yardımcı oluyoruz. Hatta vergi anlamında birçok sorumluluklarını biz yerine getiriyoruz. En büyük sorunumuz tahsilat. Bu Türkiye genelinde yaşanan bir sorun. Mali konuda da bazı sıkıntılarımız var. En büyük sıkıntılarımızdan birisi, gelir vergisi ile katma değer vergisi arasındaki çelişki.”

TEBLİĞ TASLAĞI YENİDEN DÜZENLENMELİ

KDV kanunundaki bir maddeden dolayı Maliye Bakanlığı’nın kendilerinden almadıkları paranın vergisini istediğini vurgulayan Küçükerciyes, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kanundaki o çelişkinin düzeltilmesini istiyoruz. KDV mahsup taleplerimizin zamanında geciktirilmeden, bahaneler bulunmadan yerine getirilmesini istiyoruz. En son hazırlanan bir tebliğ taslağı da meslektaşlarımıza çok ağır sorumluluklar getiriyor. Bu tamamen sübjektif ve öznel değerlendirmelerle hazırlanan raporlardır. Bu taslak tüm meslektaşlarımızın bütün yaşamını karartacak, bütün birikimlerini yok edecek ağır cezalarla karşı karşıya kalabileceklerdir. Bu anlamda bu sorumluluk maddelerinin bizim de görüşümüz alınarak düzenlenmesini özellikle talep ediyoruz. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) olarak biz Maliye Bakanlığı’na endişelerimizi ilettik. İletmeye de devam ediyoruz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle