Hoşgeldiniz  

MERTHATUN’DAN SORUŞTURMA SAVUNMASI

Semih Köken | 21 Ağustos 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

ANTALYA’da yerel seçimlerin hemen sonrasında CHP’den istifa edip Ak Parti’ye geçen Muratpaşa ve Büyükşehir belediye meclis üyesi Ercan Merthatun, rüşvet iddiasıyla Ak Parti İl Yönetimi tarafından disipline verildiği yönündeki iddialar üzerine bir açıklama yaptı.

Rüşvet iddialarını, ‘yanıltıcı ve karalama politikasına sebebiyet kılacak asılsız haberler’ olarak değerlendiren Merthatun, partisi tarafından disiplin süreci başlatıldığını belirterek, disipline sevk konusu aşamasını şöyle anlattı:

“Rüşvet veya yolsuzluğa sebebiyet kılacak bir sebep ya da nedenle sevk olmamıştır. İhraç talebiyle bir sevk değil, aksine inceleme nedeniyle bir sevktir. Zira ihraç talebi oluşması için parti büyüklerime hakaret, parti tüzel kimliğine hakaret ya da daha vahim olanı rüşvet veya yolsuzluk iddiasıyla bir talep oluşması halinde ancak gerçekleşebilir. Bu iddiaların tamamı söz konusu değildir.”

Ticari bir faaliyeti nedeniyle kısa süreli ticari ortaklık başlangıcı yaptığı bir firmayla ortak bir iş yapmak üzere yola çıktıkları ama şartlar oluşmadığı için vazgeçtiklerini belirten Merthatun, bu faaliyeti gerçekleştiremeden daha sonra aralarında oluşan husumet ve anlaşmazlık sebebiyle bir araya gelip bir sulh olamadığını kaydetti.

Ayrılma sebebiyle de ticari kayba uğradıklarını dile getiren Merthatun, “Bunu benim siyasi kimliğim sayesinde elde ettiğimi düşünerek partime şikayette bulunmuşlardır. Verilemeyecek bir hesabımız yoktur. Siyaset yapan herkesin başına gelebilecek iftira ve karalama kampanyasıdır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanım Menderes Türel ve mensubu olduğum Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve il yöneticilerine saygısızlığım olmamıştır, olamaz. 16 yıllık siyasi hayatım boyunca ne bundan önce ne de bundan sonra mensubu olmaktan onur duyduğum partime asla zarar verecek bir hatanın içerisinde olmam” dedi.

Disiplin kurulu daveti üzerine sözlü ifade verdiğini belirten Merthatun, “Önümüzdeki günlerde yazılı bir metinle ifade tutanağımı disiplin kuruna sunacağım. Kurul kararı neticelendiğinde beyanımı tüm basınla paylaşacağım” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle