Hoşgeldiniz  

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN “NEHİRDEN DENİZE” PROJESİ

Semih Köken | 21 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

 

nehirden denize projesiManavgat Belediyesi, “NEHİRDEN DENİZE” projesiyle, tarihinde ilk kez, ücretsiz nehir seyahatiyle, Manavgat halkını denizle, ırmak kıyısındaki otellerde konaklayan turistleri de kentle buluşturuyor. Nehirden denize hareket edecek olan ücretsiz bot seferleri çok yakında başlıyor

 

 

 

Manavgat Belediyesi, “NEHİRDEN DENİZE” projesiyle, tarihinde ilk kez, ücretsiz nehir seyahatiyle, Manavgat halkını denizle, ırmak kıyısındaki otellerde konaklayan turistleri de kentle buluşturuyor. Projenin hayata geçirilmesi için Manavgat Belediyesi, Bot Tur Kooperatifi ve ırmak kıyısında yer alan oteller arasında hizmet protokolü imzalandı. Manavgat halkını denizle, turistleri de kentle buluşturacak bu önemli proje, hem kent ekonomisi ve turizmde canlılık yaratacak, hem de vatandaşları memnun edecek.

 

KENT MERKEZİ’NDEN BOĞAZ MEVKİ’NE

Projeye göre Manavgat halkı, belirlenen saatlerde kent merkezinde Tarihi Köprü altından veya Zindan Kalesi’ndeki belediye duraklarından ücretsiz hizmet verecek olan bota binerek, nehir seyahati ile ırmağın denizle buluştuğu Boğaz Mevki’ne kadar gidebilecek. Aynı şekilde ırmak kıyısında yer alan otellerdeki turistler de nehirdeki yolculukla kent merkezine gelecek. 8.5 km’lik nehir güzergahında vardiyalı olarak iki adet bot tekne, yolcu transferini sağlayacak.

 

SÖZEN; “YEREL EKONOMİ YÜKSELECEK”

Protokol imza töreninde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,

“Manavgat doğanın ve tarihin sunduğu en özel güzelliklerin sarmaladığı bir içinden nehir geçen, eteğinde Akdeniz’le taçlanan ayrıcalıklı bir kenttir. Belediyemiz projeleriyle bu özellikleri korumaya ve bir denge içerisinde kullanmaya çalışmaktadır. Hem kentten denize gidenler, hem de denizden, otellerden kente gelenler ulaşım ihtiyacını karşılama yanında, Manavgat’ın en güzel seyirlik güzergahı olan nehir boyunda ücretsiz olarak güzel bir yolculuk yapacaklar. Sahilde konaklayan turistler, bu seçeneğin sunduğu cazibeyle, otellerinden çıkıp kente gelecek ve Manavgat esnafından alışveriş yaparak yerel ekonominin yükselmesine daha çok pay vereceklerdir. Bu ve diğer kent için cazibe projelerimiz her şey dahil sistemde otellere kapanan turistlerin kent yaşamına da katılımlarını sağlanacak. Nehirden Denize seferlerimiz bir kaç gün içinde başlayacaktır. Projemize destek veren otel sahiplerine, Bot Tur Kooperatifi yönetimine teşekkür ederiz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle