Hoşgeldiniz  

KURTULMANIN TEK YOLU AŞI

Semih Köken | 25 Temmuz 2021 | Antalya Haber A- A+

KURTULMANIN TEK YOLU AŞI

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde 18 yaş ve üzerindeki vatandaşların tamamının aşılanması için çalışmalar sürüyor. Uzmanlar, kısıtlamaların geri gelmemesi ve virüse karşı kazanmanın en etkili yolunun aşı olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Antalya Valisi Ersin Yazıcı da aşı çağrısında bulunarak, “Kendimizi ve sevdiklerimizi koronavirüsten korumanın en etkili yolu, aşı olmaktır” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü aşılama kampanyası kapsamında toplam 66 milyon 109 bin 882 doz aşı yapılırken, 39 milyon 476 bin 921 kişi birinci doz, 22 milyon 816 bin 847 kişi ise ikinci doz aşısını yaptırdı.  Avrupa’da ve dünyada birçok ülke vatandaşlarına aşıyı zorunlu kılarken ve aşı olmayanlara kısıtlama getirirken, Türkiye’de vatandaşlar teşvik edilmeye çalışılıyor. Kısıtlama ve zorlama yöntemine başvurulmuyor. Fakat aşılamanın daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için uyarıda bulunan uzmanlar, 18 yaş üstü aşı olmayan 23 milyon kişiye aşı çağırısı yaptı. Ülke genelinde 18 yaş ve üzerindeki vatandaşların tamamının aşılanması için çalışmalar sürdürülüyor. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşlara aşı çağrısında bulunmuştu. Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kıymetli Antalyalılar; Son günlerde vaka sayılarında tekrar bir artış yaşıyoruz. Temizlik, maske, mesafe kurallarının yanında, kendimizi ve sevdiklerimizi koronavirüsten korumanın en etkili yolu aşı olmaktır. Aşı hayat kurtarır” ifadelerini kullanarak farkındalık yarattı.

“EN HIZLI AŞI PROGRAMI TÜRKİYE’DE”

Antalya’da yürütülen aşılama programında aşı olanların oranı yüzde 81’e ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Antalya Valisi Yazıcı gibi aşı çağırısında bulunan Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, “Vatandaşlarımız bayram boyunca güvenle aşılarını istedikleri sağlık kuruluşunda randevu alarak yaptırabilirler. Tüm kamu ve özel hastanelerde her iki aşımız da uygulanıyor. Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’nın da dediği gibi ‘Devletimizin ve güçlü sağlık alt yapımızın, kahraman sağlık çalışanlarımızın gücüne güvenin.’ Türkiye salgınla mücadelede ve aşılama çalışmalarında dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini yürütmektedir” şeklinde konuşarak vatandaşları aşılamaya teşvik etti.

AŞIYI ERTELEMEYİN

Sık sık paylaşımlarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, salgın sürecinin başından beri canla başla süreci yönetirken sosyal medya hesaplarından, vatandaşlara aşılama konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Salgından kurtulmanın tek yolunun aşı olduğunu ve bilinçli bir bireyin kesinlikle aşı yaptırması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, “Aşı kampanyamızda toplam 65 milyon dozu geçtik. Başarı ortak ve büyük. Fakat 18 yaş ve üstü nüfusta henüz aşı olmayanların sayısının 23 Milyona yakın olduğunu unutmayalım. Bu da ciddi bir zayıf noktamız. Ertelemeden ilk dozu yaptıralım” ifadelerini kullandı.

18 YAŞ VE ÜSTÜNE UZMANLARDAN ÇAĞIRI

Uzmanlar eski normallere geri dönülebilmesinin tek çözümünün aşı olduğunu belirterek, tüm kamu ve özel hastaneler, toplum sağlığı merkezleri ve tıp fakültelerinden aşı randevusu alarak bireylere aşı olmaları konusunda seslendi. Maske mesafe ve hijyen tedbirlerinin giderek azalması sonucu, Antalya’da ve Tüm Türkiye’de vaka sayıları artışa geçti. Yaz aylarına girilmesiyle birlikte tedbirlerin azalması, vatandaşlar üzerinde büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar, 18 yaş ve üstü bireylerin yapılan çağırılara kulak vermediği sürece aşılama kampanyasının hızını kaybedeceğini, kapanmaların yeniden devam edeceğini ve birçok kısıtlamanın yeniden gündeme gelebileceğini duyurdu.

HABER MERKEZİ

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle