Hoşgeldiniz  

Kumköy Arıtma Tesisi’nin kapasitesi arttırılıyor

Semih Köken | 18 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

ASAT Genel Müdürlüğü, Kumköy’de yaşanan çevre kirliliği ve koku sorununa karşı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artırma çalışmalarını sürdürüyor. Kumköy Arıtma Tesisi’nin kapasitesi, 50 bin’den 75 bin metreküpe çıkarılıyor. Yapılan çalışmalar Antalya turizmine katkı yapacak.

 

Manavgat’ta son yıllarda yaşanan çevre kirliliği ve koku sorunlarını, ASAT Genel Müdürlüğü ‘Büyükşehir Yasası’ ile birlikte yeni yatırımlarla çözüm üretiyor. Özellikle son yıllarda Manavgat ve çevresinde nüfus yoğunluğu ve otel inşaatlarının artmasından dolayı, yetersiz kalan mevcut Atıksu Arıtma Tesisleri’nde kapasite arttırılma çalışmalarına başlandı. TESİSLER YENİLENİYOR

Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından ASAT’a geçen Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi’nde 50 bin metreküp olan mevcut kapasite, 25 bin metreküp ilave kapasite ile 75 bin metreküp’e çıkarılıyor. 2016 yılında Mart ayında tamamlanacak olan Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi’nde ilave tesislerin yanı sıra uzun yıllardır kullanıldıkları için ömrünü tamamlayan elektronik mekanik tesislerin yenileme çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

HEDEF AVRUPA STANDARTLARINI YAKALAMAK

Kumköy Arıtma Tesisi’ne ilave 25 bin metreküp kapasiteli yeni biyolojik reaktörün yanı sıra deşarj pompa istasyonu, giriş pompa istasyonu, derin deniz deşarj pompa istasyonu da yapılıyor. Proje kapsamında koku giderme çalışmalarına yönelik biyolojik ve aktif karbon koku giderme sistemleri de yapılacak. Tesisin çevre düzenlemesi ile çıkış suyu standartlarının uluslararası standartları yakalaması ve sulama alanında kullanılması hedefleniyor.

Kumköy arıtma tesisleri (2) Kumköy arıtma tesisleri (3) Kumköy arıtma tesisleri (5)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle