Hoşgeldiniz  

Kumdan heykeller devler liginde

Semih Köken | 05 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da bu yıl ‘Dünyanın 7 Harikası ve Mitoloji’ temasıyla 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali kapsamında, gelecek yıl 14 metre boyunda kumdan heykel yapılarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girme denemesi yapılacak.

ANTALYA'DA BU YIL 'DUNYANIN 7 HARIKASI VE MITOLOJI' TEMASIYLA 9'UNCUSU DUZENLENEN ULUSLARARASI ANTALYA KUM HEYKEL FESTIVALI KAPSAMINDA, GELECEK YIL 14 METRE BOYUNDA KUMDAN HEYKEL YAPILARAK GUINNESS REKORLAR KITABI'NA GIRME DENEMESI YAPILACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Lara Halk Plajı’nda mayıs ayında kum heykeltıraşların performanslarını gerçekleştirdiği ve haziranda kapılarını ziyarete açan kum heykel sergisi, artık yılın tamamında gezilebilecek. Festival Direktörü Cem Karaca, yılların verdiği tecrübeyle kullandıkları yapım teknikleri sayesinde önceki yıllara oranla çok daha dayanıklı kum heykeller yapabildiklerini söyledi.

HEYKELLER 12 AY GEZİLECEK

Dünyaca ünlü kum heykel sanatçılarının katılımıyla yapılan heykellerin turistler başta olmak üzere her kesimden yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Karaca, “İlk defa geçen yıl denemesini yaptığımız ve başarılı olduğumuz uygulamayı bu yıl resmen başlattık. Heykel Festivali artık 12 ay boyunca açık kalacak. Bu kararı almamızdaki en önemli neden, turizmi 12 aya yayma çabalarına katkı koymak” dedi.

YENİ YEDİ HARİKA DA SERGİLENECEK

2016 yılında düzenlenecek 10’uncu Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nde sergilenecek heykellerin yine mayıs ayında yapımına başlanılacağını vurgulayan Cem Karaca, “Dünyanın 7 Harikası ve Mitoloji sergisine ‘Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ olarak bilinen Çin Seddi, Petra, Kurtarıcı İsa Heykeli, Chichen Itza Piramidi, Machu Picchu, Noma Coliseum’u ve Tac Mahal eklenecek” diye konuştu.

GUİNNESS REKORU 2016’DA KIRILACAK

Festival bünyesinde dünyanın en yüksek kum kalesini yaparak Guiness Rekorlar Kitabı’na girme yönündeki kararlarını hayata geçireceklerini sözlerine ekleyen Karaca, “2016 yılında bu projemizi gerçekleştireceğiz. 100 milyonluk baskı adediyle dünyanın en çok basılan ve satılan kitabı olan Guiness Rekorlar Kitabı’na Antalya ve Türkiye’nin adını bu çok özel rekorla sokacağız. Şu anki rekor Miami’de 13.5 metre yükseklikteki kumdan heykel ile yeni kırıldı. 6 ay gibi bir süre içinde en az 30 santim daha yüksek bir heykel ile Miami’nin elinde bulunan rekoru alacağız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle