Hoşgeldiniz  

Küçük Karabalık Sahnede

SEMİH KÖKEN | 09 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

 

küçük kara balık (1)küçük kara balık (3) küçük kara balık (2) 

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT), yeni sezondaki ikinci çocuk oyunu “Küçük Karabalık” ilk kez seyirciyle buluştu. Oyun büyük beğeni topladı.

 

ABT sahnesinde ilk gösterimi yapılan oyun, konusu ve oyuncuların performansı ile ilgi çekti. Azeri asıllı, İran’lı yazar Samed Behrengi’nin dünyaca ünlü eserinden sahneye uyarlanan, dilimize İlknur Özdemir tarafından kazandırılan “Küçük Karabalık”ın yönetmenliğini Ali Meriç yapıyor.

 

Annesiyle ufak bir derede yaşayan küçük karabalık, büyük denizlere gitmek ve sonsuz sularda yüzmek istemektedir. Arkadaşı salyangozun ona cesaret vermesiyle birlikte tüm derelerin ve ırmakların birleştiği büyük sulara doğru yola koyulur. Ancak her köşe başında onu ve onun gibi balıkları bekleyen tehlikelerle savaşmak zorunda kalır. Denizin en derin sularında yaşayan yaşlı bir balığın, 12 bin çocuğu ve torununa anlattığı bu  öyküde, küçük karabalığın, çevresindeki bütün baskılara karşı, özgürlüğe ulaşma çabası ve karşılaştığı zorluklara yaşamı pahasına direnerek diğer balıklara yol gösterici olması anlatılıyor.

EKİM SONUNDA SAHNELENECEK

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, “Küçük Karabalık”ın Ekim ayının son haftasından itibaren Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun kendi sahnesinde sahnelenmeye başlayacağını söyledi. Özgür, oyunun gerçekleştirilecek olan bölge turneleriyle sezon boyunca tüm ilçelerde çocuklarla buluşturulacağını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle