Hoşgeldiniz  

Kornalı taciz ölümle bitti

Semih Köken | 09 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da geçen temmuzda kızıyla yeğenini korna çalarak taciz ettiği iddia edilen motosikletli 2 kişiyle kavga eden 40 yaşındaki Fatih Pala bıçaklanarak öldürüldü. Sanıklardan Mehmet Öztünç kornayı kadınlar için değil, gördüğü bir ışığı araç sandığı için çaldığını iddia etti.

Olay, geçen 22 Temmuz günü saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Kaleiçi’nden araçlarının bulunduğu Kalekapısı’ndaki otoparka doğru yürüyen ikisi erkek 6 kişilik grupla, motosikletle yoldan geçen 23 yaşındaki Mehmet Öztünç ve 20 yaşındaki Sercan Serter arasında, korna çalma yüzünden tartışma çıktı. Yanındaki yeğenlerini taciz için korna çalındığını iddia eden 24 yaşındaki Rasim Pala, motosikletteki iki gence tepki gösterdi. Motosiklettekilerin de karşılık vermesi üzerine çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Kavgaya, Rasim Pala’nın arkasından gelen evli 3 çocuk babası Fatih Pala da katıldı. Çevredekilerin ayırmasıyla olay yerinden uzaklaşan motosikletli iki kişi, 5 dakika sonra bu kez ellerinde bıçak ve sopayla geri döndü. Saat Kulesi önünde tekrar başlayan kavgada Fatih Pala bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Motosikletteki iki kişiden Mehmet Öztünç de omzundan bıçaklandı. Olayla ilgili Mehmet Öztünç ile Sercan Serter ve diğer gruptaki Rasim Pala tutuklandı.

Olayla ilgili Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Rasim Pala hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, Mehmet Öztünç hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘basit yaralama’, arkadaşı Sercan Serter hakkında ise ‘kasten insan öldürmeye yardım etme’ ve ‘basit yaralama’ suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına, tutuklu üç sanık ile her iki tarafın avukatlarıyla yakınları katıldı.

KUZENLER VE YEĞENLERLE GEZMEYE ÇIKMIŞTIK

Olayla ilgili her iki taraf da birbirini suçladı. Cumhuriyet Meydanı’na çıktıklarında motosikletle geçen iki kişinin korna çalıp sonra da yanındaki yeğenlerine ‘Şşşt’ diye laf attığını iddia eden Rasim Pala, olay gününü şöyle anlattı:

“‘Niye laf atıyorsunuz’ diye tepki gösterince motosikletli iki kişiyle aramızda kavga çıktı. Kavgaya arkamızdan gelen kuzenim, Fatih Pala da dahil oldu. Ben motosikletin arkasındaki Sercan Serter’le, Fatih Pala da Mehmet Öztünç ile kavga etti. Kavgayı çevredekiler ayırdı. Sonra bu iki kişi motosikletlerine binip kaçtı. Kısa süre sonra Kalekapısı’na yürürken bu iki kişi tekrar geldi. Sercan Serter’in elinde sopa, Mehmet Öztünç’ün elinde ise bıçak vardı. Her ikisi de bize saldırdı. Kavgada ben yere düşmüştüm. Kalktığımda bıçaklanan Fatih Pala’nın yerde olduğunu gördüm. Bize saldıran Mehmet Öztünç’ün nasıl bıçaklandığını bilmiyorum.”

KORNAYI IŞIK GÖRDÜĞÜ İÇİN ÇALMIŞ

Fatih Pala’yı öldürdüğü iddia edilen Mehmet Öztünç ise kornayı Rasim Pala’nın yanındaki kadınlar için değil, gördüğü bir ışığı araç sandığı için çaldığını iddia etti. Kimseye laf atmadığını kaydeden Öztünç, korna sesi nedeniyle Rasim Pala’nın kendilerine küfür ettiğini öne sürdü. Ardından aralarında kavga çıktığını belirten Pala şöyle dedi:

“Biz ayrıldıktan sonra cep telefonumu bulamayınca olay yerinde düşürdüğümü düşünerek geri döndüm. Geri döndüğümüzde tekrar olay çıktı. Benim kullandığım, ancak Sercan’a ait motosikleti tekmelediler. Biri bana tekme attı, diğeri bıçakla kovaladı. Arkamdan gelen bu kişi beni sırtımdan bıçakladı. Fatih Pala’yı kim bıçakladı bilmiyorum.”

Çıkan kavgada ağabeyi ölen Hanife Pala, sanıkların yalan söylediğini iddia etti.

BABAMA BIÇAĞI SAPLADI

Olay günü orada olan Fatih Pala’nın kızı Büşra Pala ise yaşananları şöyle anlattı:

“Yanımızdan geçen motosiklettekiler iki defa korna çaldı. Rasim Pala ‘Ne yapıyorsunuz’ diye tepki gösterince kavga çıktı. Babam bu iki kişiyi olay yerinden uzaklaştırdı. Saat Kulesi yanına geldiğimizde sanırım Mehmet Öztünç elindeki bıçakla, Sercan Serter de elindeki sopayla babama saldırdı. Rasim ağabeyim onlara engel olmaya çalıştı. Mehmet Öztünç, elindeki bıçağı babama sapladı.”

Fatih Pala’yı öldürmekle suçlanan Mehmet Öztünç’ün avukatı Coşkun Demir, müvekkilinin olaylar sırasında arkadan sağ omzundan bıçaklanması üzerine gayri ihtiyari Fatih Pala’yı yaraladığını iddia etti. Müvekkilinin 7 santimetre derinliğinde bıçak yarası aldığını iddia eden avukat Demir, tahliyesini talep etti. Sercan Serter’in avukatı Rıdvan Yıldız ise yaşanan olayla müvekkilinin ilgisi olmadığını iddia etti. Müvekkilinin kavgayı ayırmaya çalıştığını öne süren Yıldız, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, sanıklardan Rasim Pala’nın tahliyesine karar verip diğerlerinin tahliye talebini kabul etmedi. Duruşma ertelendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle