Hoşgeldiniz  

Konyaaltı Kitap Fuarı 6’ncı kez kapılarını açtı

Semih Köken | 10 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 6.’cısı düzenlenen ‘Barış için okumak lazım’ sloganı ile “Konyaaltı Kitap Fuarı” kapılarını açtı.

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 6.’ncısı düzenlenen ‘Konyaaltı Kitap Fuarı’ kapılarını açtı. 9-18 Ekim tarihleri arasında Cam Piramit’te ‘Barış için okumak lazım’ sloganı ile açılan fuar, 133 yayın evi, 94 yazar ve sanatçıyı kitapseverlerle bir araya getirecek. Fuarın açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Milli Müdürü Osman Nuri Gülay, CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda kitapsever katıldı.

“FUARDA ASLA SİYASET YOK”

Fuarın açılışında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 94 yazar ve 133 yayın evinin kitap fuarda yer aldığını söyledi. Fuarın bul yıl kapılarını ‘okumak lazım’ sloganı ile açtığını kaydeden Böcek, “Geçen yılki fuarda 130 bini geçmiştik bu sene daha da çok olacak. Tabi son günlerde zor zamanlar geçiren ülkemizde bu yıl ana temasını da değiştirdik ve ‘barış için okumak lazım’ dedik. Sloganımızda o şekilde oldu. İnşallah tabi karanlığa karşı mücadelemiz hepimizin ve fikir adamlarının sayesindedir. Fuarımızın kapısından girdiğiniz anda hangi görüşte ve nereden olursanız olun sizlere hitap edecek bütün kitap ve yazarlarımız var. Asla burada siyaset yok” dedi.

Böcek, “Altını çizerek söylüyorum bütün kurum ve kuruluşların herkesin katkısı vardır, herkes burada. Bütün yazarlar var burada. Görüşleri ne olursa olsun, ülkemiz için Antalya için ve tüm okurlarımız için güzel olacak diye ümit ediyorum. 130 bini bu yıl geçeceğiz inşallah. Önümüzdeki süreçte de Antalya’mızın Konyaaltı’mızın kongre merkezi yapılıyor. Yetişirse fuarımızı orada yetişmezse yine burada cam piramitte fuara devam edeceğiz. Okumak lazım diyoruz.”

18 Ekim tarihine kadar açık kalacak fuara ilk günden öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fuarın ilk gönünde Ayşe Kulin, Ahmet Şafak ve Vural Savaş kitapseverlerin ve okuyucularının kitaplarını imzaladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle