Hoşgeldiniz  

Kırmızı fuların iadesi beşinci kez reddedildi

Semih Köken | 02 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’daki Gezi Parkı eylemlerinde ‘kırmızı fularlı kız’ olarak tanınan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil’in de yargılandığı Gezi davasında mahkeme, ‘kırmızı fular’ın iade talebini yine reddetti.

Antalya’daki Gezi Parkı eylemlerine katılan Ayşe Deniz Karacagil ile Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz, Ali Karakuş ve Leyla Nuyan gözaltına alındı. 5 kişiden Karacagil, Sezgin ve Yılmaz 2 Ekim 2013 günü tutuklandı. Polis sorgusunda ‘taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği’ yönünde sorular yöneltilen Karacagil, Yılmaz ve Sezgin, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurtdışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme şartlarıyla tahliye edildi. Aynı tarihlerdeki olaylar nedeniyle Karacagil ile birlikte Naim Doğan, Ersin Elyakut ve Fecri Atasever hakkında da ikinci bir dava açılmıştı. İki davanın birleştirilmesi sonucunda Ayşe Deniz Karacagil, 103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanırken, yası dışı yollardan yurt dışına çıkarak terör örgütü PKK’ya katıldı.

SANIKLARIN ÇOĞU KATILMADI

8 sanığın yargılandığı davanın beşinci duruşması, 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık avukatlarının katıldığı duruşmaya, ‘kamu malına zarar vermek’, ‘kamu görevlisine direnmek’, ‘toplantı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’, ‘terör örgütü üyeliği’ ve ‘kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri düzenlemek’ suçlamalarından ve bu suçları birden fazla işlemekten yargılanan sanıklardan sadece Naim Doğan duruşmaya katıldı.

BEŞİNCİ RET

Karacagil’in avukatı Hakan Evcin, adli emanetteki kırmızı fuların iadesini bu duruşmada da talep etti. Daha önceki 4 duruşmada da ‘iddiaya konu materyal’ olduğu için kırmızı fuların iade edilemeyeceğini gerekçe gösteren mahkeme, adli emanetteki materyallerin suçta kullanılmış olabileceği ve dosyanın da henüz karara çıkmamış olması nedeniyle iade talebini reddetti.

AYM’NİN KARARI BEKLENİYOR

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması nedeniyle Türkiye genelindeki benzer tüm mahkemelere yönelik ‘yargılamalara kaldığı yerden devam edilir’ hükmüne karşı yapılan itirazları Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) esastan görüşmeye başlaması ve bu davanın da aynı kapsamda olması nedeniyle AYM’nin kararının beklenilmesine karar verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle