Hoşgeldiniz  

Kepez Belediyesi’nden İmar Müjdesi

SEMİH KÖKEN | 05 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

Kepez Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı 21 gündem maddesi ile gerçekleşti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında toplanan mecliste, ilk olarak Sayıştay Başkanlığı’nın 2013 yılı denetim raporu görüşüldü. Olumlu görüşlerin yer aldığı raporla ilgili meclis üyeleri bilgilendirildi.

KEPEZ VE AKŞEHİR KARDEŞ OLUYOR

Meclis toplantısında, Başkan Hakan Tütüncü’nün, geçtiğimiz Ağustos ayında Akşehir’e yaptığı ziyarette gündeme gelen iki ilçenin kardeş kent olması fikri resmiyet kazandı.

Akşehir Belediyesi’nin ardından Kepez Belediyesi de iki ilçenin “kardeş kent” olmasına yönelik meclis kararını aldı. Kepez Belediye Meclisi, Akşehir Belediyesi’nin, “kardeş kent” ilişkisinin başlatılması teklifini oy birliği ile kabul etti.

AHMET HAMDİ TANPINAR EDEBİYAT YARIŞMASI

Toplantıda, Başkan Tütüncü’nün, 70 projesinden birine daha resmiyet kazandırıldı. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Ödülü yarışması düzenlenmesine yönelik hazırlanan yönetmelik görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Başkan Tütüncü, Ahmet Hamdi Tanpınar’ı, saygı ile yad etmek amacı ile deneme ve gezi yazılarını kapsayan “ Ahmet Hamdi Tanpınar’la 6, Şehir Antalya” adı adlında edebiyat ödülü yarışması düzenleyeceklerini belirtti.

BATI ÇEVRE YOLU AÇILMASINA DÖNÜK KARAR

Kepez Belediye Meclisi’nde, Duraliler Mahallesi’nin imar probleminin çözümüne yönelik adım da atıldı. Duraliler Mahallesi’nde, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce planlanan Batı Çevre Yolu’nun etkileşim alanı içerisinde yer alan 178 hektarlık alanla ilgili Toprak Koruma Kurulu’ndan tarım dışı kullanım amaçlı kararın, İçişleri Bakanlığı’ndan ise kamu yararı kararının alınması isteği oy birliği ile kabul edildi. Toprak Koruma Kurulu ve kamu yararı kararları, söz konusu alanın imar planında yol ve yerleşim alanı olarak ayrılması için alınacak.

KOMŞU MAHALLELERİN İMAR PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

Tütüncü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “ Aldığımız karar, Batı Çevre Yolu’nun, Kepez bölümünün açılmasını sağlayacak imar planlarının hazırlanmasına dönüktür. Yine aldığımız bu kararla, Duraliler Mahallesi’nin imar planlamasının yapılması ile alakalı süreci resmen başlattık. Daha öncede Avni Tolunay Mahallesi’nin yıllardır beklemiş olduğu imar uygulamasıyla ilgili çalışmayı gerçekleştirmiştik. 5 bin ölçekli nazım imar planı, Büyükşehir Meclisi’nden geçti. Binlik ölçekli planla ilgili meclisimiz gerekli kararları alacağız. İki komşu mahalle Duraliler ve Avni Tolunay’ın, imar problemini ortadan kaldıracağız. Bölgede, şehirle, insanla, tabiatla birbirlerinin hukuklarını zedelemeyecek şekilde güzel bir planlama çalışması gerçekleştiriyoruz.”

Trafik kazası sonucu hayatını yitiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli İbrahim Gündoğdu’nun isminin Şelale Mahallesi’nde bir parka verilmesi de oy birliği ile isim tespit komisyonuna gönderildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle