Hoşgeldiniz  

Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı

Semih Köken | 15 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Kepez İlçesi’nde ‘Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, proje hayata geçtiğinde bölgenin değerinin 3 kat artacağını söyledi.

**

Kepez İlçesi Santral Mahallesi’nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi hakkında halkın bilgilendirilmesi için ‘Kentsel Dönüşüm Ofisi’ açıldı. Açılışa, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer’in yanı sıra Kepez-Santral mahallesi sakinleri katıldı. Projenin startını veren Başkan Türel, kurdeleyi “Benim ilk karne notum olacak. İnşallah o karne notumu da en iyi şekilde sizler dolduracaksınız” diyerek dualarla kesti.

YÜZDÜK YÜZDÜK KUYRUĞUNA GELDİK
Törende konuşan Başkan Türel, projenin vatandaşların isteklerine göre hayata geçirileceğini, bunun dışına çıkılmayacağını söyledi. Geçmişte yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması için Kepez- Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’ne ihtiyaç olduğunu vurgulayan Türel, “Biz yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Şimdi geçmişteki provokatörler yeniden sahne alacak. Gelecekler sizleri yine yalan yanlış bilgilerle aldatmaya çalışacak. İşte bu ofisi onun için kurduk. Eğitilmiş arkadaşlarımız sizlerin her türlü sorunuzu çözecek” dedi.

TAPU MASRAFI ‘SIFIR’
Kentsel dönüşümle birlikte bölgenin değerinin 3 kat artacağını da vurgulayan Türel, “Geçmişte arsa tapularıyla devam etmek isteyenlerin karşısına 35 bin lira civarında masraf çıkıyordu. ‘Şimdi tapu masrafı ‘sıfır’ lira. Yani hiç olmayacak. Tapularınızı kırmızı kurdeleleriyle alırken bir kuruş masraf ödemeyeceksiniz” dedi. Bölgedeki inşaatların yaklaşık 24 ayda tamamlanacağını vurgulayan Başkan Menderes Türel, 12 bin lira olan kira yardımının da 14 bin liraya çıkacağına değindi.

MAĞDURİYET OLMAYACAK
Başkan Menderes Türel, geçmişte ödeme yapan hak sahiplerini de mağdur etmeyeceklerini, ödemelerin hesaba katılacağını söyledi. Vatandaşlara bir hafta boyunca anket formları dağıtacağını anlatan Türel, “İçerisinde sizin isteyeceğiniz ayrıntılar ne ise nihai olarak onları görelim istiyorum. Bunu bitirdikten sonra en fazla 10 gün sonra protokolleri imzalayacağız. Ardından da temel atma töreni yapacağız” diye konuştu. Haziran 2016’da bölgeyi boşaltarak inşaat çalışmalarını başlatacağını kaydeden Türel, Eylül 2018’de ise hak sahiplerinin yeni evlerine taşınacağını vurguladı. (DHA)

dc3f6253422bff96efbf679b940e4d36

29a17ad18fd45d9c6ca51bdf2a981c22

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle