Hoşgeldiniz  

Kent Müzesi’nden dev konser

SEMİH KÖKEN | 30 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

 

hayri dev konser (3) hayri dev konser (1)

Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi’nin “Yöremizin Halk Sanatçıları-Gelenekten Geleceğe” etkinliği kapsamında konser veren yöresel sanatçı Hayri Dev, türkü şöleni sundu.

 

AKM Perge Salonu’ndaki etkinliğe ilgi yoğun oldu. Salon, yağışlı havaya rağmen her yaştan Antalyalılar tarafından dolduruldu. Yöresel sanatçı Hayri Dev, Teke Yöresi türkülerini ve kendi bestelerini, kendine özgü tarzıyla üç telli curası ile icra edip yorumladı. Sanatçı gençlik yıllarında çok sevdiği ancak evlenemediği Birgül adlı kız için yakıp bestelediği türküsünü seslendirdiğinde salon hüzün doldu. Etkinliğin sonuna doğru Teke Zeybeği ve “Masıt Kırığı” (Karaman Kırığı) oynayan 81 yaşındaki sanatçı, coşku yarattı. Salonu dolduran izleyiciler Hayri Dev’i dakikalarca ayakta alkışladı.

Etkinlik sonunda, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, günün önem ve anlamına uygun, Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan, Köy Türkülerini konu edinen bir şiir okudu. Hayri Dev’e çiçek takdim eden Yolcu, Kent Belleği Merkezi’nin bu tür etkinliklerinin gelişerek devam edeceği müjdesini de verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle