Hoşgeldiniz  

Kardeş Şehirden Ziyaret

SEMİH KÖKEN | 31 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Hainan Eyaleti Heyeti (3) Hainan Eyaleti Heyeti (2)

Hainan Eyaleti Çin Siyasi Danışma Kongresi Başkanı Yu Xun ve beraberindekileri ağırlayan İbrahim Evrim, “Kardeş şehrimiz Haikou’nun bağlı bulunduğu eyalet olan Hainan Eyaleti heyetini ağırlamaktan çok mutluyuz. Hainan ve Antalya, ülkelerinin en güzel şehirleri. Pek çok benzer yönleri var. İkisi de turizmde liderler. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu nedenle Çin Halk Cumhuriyeti şehirleri ile tüm samimiyetimizle gönül bağı kurmak isteriz” dedi.

İŞBİRLİĞİ İSTEĞİ

Evrim, Hainan eyaleti ile ticari, turistik, kültürel, sportif alanlarda işbirliği yapmak istediklerini belirterek şunları söyledi: “Özellikle de kültürel alanda karşılıklı değişimler yaptıktan sonra diğer tüm alanlarda işbirliği kendiliğinden başlıyor. Bu anlamda Hainan’ın kültürel folklor, dans ya da müzik gruplarını şehrimizde ağırlamak isteriz. Bu değişimlere bir örnek olarak Kasım’da Antalya Büyükşehir Belediyesi, Haikou Kardeş Şehirler Başkanları Zirvesi’ne davet edilmiştir ve katılacaktır. Türkiye ve Çin Asya kültürünün iki önemli parçasıyız ve biz birbirimize bağlıyız.”

ORTAK YÖNÜMÜZ ÇOK

Genel Sekreter Yardımcısı Evrim’e sıcak karşılaması için teşekkür eden Yu Xun, “Antalya , Hainan ve Haikou arasında bu ilişki devam ettikçe bağlarımız daha da güçlenecek ve zenginleşecektir. Biz sizi ziyaret ederken akrabalarımızı ziyaret etmiş gibi oluyoruz. Bu benim Antalya’ya ilk gelişim ve gördüğüm kadarı ile şehrinizin çok zengin bir kültürü ve tarihi var. Sizin de söylediğiniz gibi çok ortak yönümüz var. Hem Haikou hem de Antalya’da tarım çok önemli ve bizde de sizin gibi seracılık çok yaygın. Bu anlamda da yenilik transferi gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle