Hoşgeldiniz  

Karantinayı ihlal eden 155 kişiye ceza uygulandı

SEMİH KÖKEN | 18 Temmuz 2020 | Antalya Haber A- A+

Karantinayı ihlal eden 155 kişiye ceza uygulandı

ANTALYA İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, koronavirüs pandemisiyle başlayan 14 günlük ev karantinasıyla ilgili 28 bin 680 ikametgahın kontrol edildiğini söyledi.

Karantinayı ihlal eden 155 kişiye ceza uygulandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve tehdit etmeye devam eden koronavirüs (Covid-19) salgınında Sağlık Bakanlığı’nın talimatları ve çalışmaları aralıksız sürüyor. Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, çalışmaların başlangıçtan bugüne kadar Antalya Valiliği koordinasyonuyla kamu, özel tüm kurum, yerel yönetim ve STK’ların işbirliği ve üstün çabasıyla yürütüldüğünü söyledi. Sağlık İl Müdürü Dr. Hülür, “Denetim ekiplerimiz bu süreçte, Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararlar uyarınca evde izolasyon kararı verilmiş olan koronavirüs (Covid-19) pozitif olan hastalarının ve bu hastaların temas ettikleri kişilerin 14 gün süre ile ikametgahlarında sıhhi gözlem altına alınmasına yönelik denetimler yapıyor” dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Hülür, şöyle konuştu:

“Bu kapsamda, Antalya merkez ve ilçelerinde toplamda 28.680 ikametgah kontrol edilmiş, 28.525 kişi ikametinde görülmüş, 155 vatandaşa ise İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararlara uymamaktan haklarında kişi başı 3.150 TL olmak üzere toplamda 488 bin 250 lira idari para cezası uygulanmıştır. Pandemi sürecinde aldığımız önlemler ve uygulamalar konusunda halkımızın gösterdiği duyarlılık ve destek çok önemlidir. Halk sağlığını korumak ve geliştirmek hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu nedenle izolasyon kurallarına uyalım. Sosyal mesafeyi korumaya devam edelim, maske takalım ve el hijyenini sağlayalım.”

ANTALYA IL SAGLIK MUDURU DR. UNAL HULUR, KORONAVIRUS PANDEMISIYLE BASLAYAN 14 GUNLUK EV KARANTINASIYLA ILGILI 28 BIN 680 IKAMETGAHIN KONTROL EDILDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle