Hoşgeldiniz  

Kalekapısı’na 3 boyutlu EXPO bahçesi

Semih Köken | 05 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

‘GELECEK Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya’ sloganıyla kapılarını 23 Nisan’da açacak EXPO 2016 Antalya’nın tanıtımı için kent merkezine 3 boyutlu EXPO bahçesi çizildi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörlüğü tarafından yürütülen çalışmada, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya’nın bilinirliğini artırmak için Kalekapısı tuval oldu. 4 duvar boyama, 9’u ressam 13 sanatçı, 3 ay boyunca silinmeye karşı dayanıklı boyayla Attalos heykeli önündeki 60 metrekarelik alana 3 boyutlu vadi resmi çizdi. Kalekapısı’ndan geçen yüzlerce Antalyalı ve turistin ilgiyle izlediği çalışmada, çocuklar da çiçek resimleri yaptı. Üç boyutlu yer boyama çalışması 1 gün sürerken, çalışmayı izleyenlere EXPO 2016 Antalya broşürleri ve tanıtım materyalleri dağıtıldı.
'GELECEK NESILLER ICIN YESIL BIR DUNYA' SLOGANIYLA KAPILARINI 23 NISAN'DA ACACAK EXPO 2016 ANTALYA'NIN TANITIMI ICIN KENT MERKEZINE 3 BOYUTLU EXPO BAHCESI CIZILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
UÇURUM KENARINDA HİSSİ UYANDIRIYOR

Yere yapılan ilginç resme bakanlar kendisini uçurum kenarında hissediyor. Ressamlar bu ilginç EXPO Bahçesi için fotoğraf çekim noktası da çizdi. EXPO bahçesi temalı yer boyama çalışmasını gerçekleştiren ekibin sanat yönetmeni Emre Gökcen, 3 boyutlu çalışmanın ilüzyona benzediğini belirtti. 3 boyutlu resim çalışmasını vatandaşların çıplak gözle algılamasının mümkün olmadığını kaydeden Gökçen, şöyle konuştu:

“Bu ancak fotoğraf merceğiyle belli bir açıdan bakıldığında görülebilen bir ilüzyon. Autocad programı kullanarak çizdiğimiz resmi alana elle uyguladık ve boyutlandırma yaptık. Yer boyaması tamamlandıktan sonra resmin en güzel görüleceği açıya bir fotoğraf makinesi resmi çizdik ve vatandaşların resme o açıdan cep telefonları ya da fotoğraf makineleriyle bakmaları yönünde uyarı yazdık. Antalya’nın en işlek yerine Türkiye’nin ilk EXPO’su adına böyle kalıcı bir eser bıraktığımız için mutluyuz.”

Yer boyama çalışması başlangıcından bitiş anına kadar alana yerleştirilen fotoğraf makineleriyle ‘time lapse’ (zaman atlamalı çekim tekniği, hızlı çekim) tekniğiyle kaydedilirken, farklı açılardan kamera çekimleriyle de kayıt altına alındı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörlüğü tarafından kasım ayı içerisinde de yine kent merkezinde seçilecek bir binanın duvarına EXPO 2016 temalı duvar boyama çalışması gerçekleştirilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle