Hoşgeldiniz  

KADINLARDAN BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ

Semih Köken | 27 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Kalekapısı’ndaki Attalos Heykeli önünde toplanan bir grup kadın, savaş karşıtı yürüyüş yaptı.

Halkevci Kadınlar, Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Genç Umutçu kadınlardan oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar barış için yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti aleyhine sloganlar atan kadınlar, evinde polis baskını sırasında ölen Dilek Doğan’ı da andı.

Üniversiteli Kadın Kolektifi’nden Müzeyyen Özen’in grup adına yaptığı basın açıklamasında, yaşanan terör olaylarından ve ölümlerden iktidar sorumlu tutuldu. Özen, “13 yıllık AKP iktidarlığında işsizlik, yoksulluk, kadın ve çocuk ölümleri artmış, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın nefret söylemleriyle faşizm dört bir yana yayılmıştır. AKP hükümeti ülkeyi iç savaşa sürüklemek için kendince ötekileştirdiği halka saldırmaya başlamıştır. Biz kadınlar biliyoruz ki bu savaş ne bir vatan savunmasıdır ne de halkın savaşıdır. Bu savaş zalimlerin karşısında değil, zalimlerin yanında olanların savaşıdır” dedi.

1 Kasım seçimlerinde zalimlerin karşısında olacaklarını söyleyen Özen, “Bir kadın olarak susmuyor, haykırıyoruz. Saray savaş, kadınlar barış istiyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle