Hoşgeldiniz  

Kadınlar Plajı’ndan Kışa Merhaba

SEMİH KÖKEN | 03 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Nezahat Akçay-Özbekistanlı Alesya Kadınlar Plajı Kapanış (5) Kadınlar Plajı Kapanış (6) (1) Kadınlar Plajı Kapanış (7) kadınlar plajı kapanış

 

Sarısu Kadınlar Plajı’nda gerçekleşen ‘Yaza Elveda Kışa Merhaba’ etkinliğini partisine Ak Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, kadın muhabirler ve çok sayıda kadın katıldı. Yaz sezonu boyunca yerli ve yabancı vatandaşların ilgi gösterdiği Kadınlar Plajı’nın kapanışı da yoğun ilgi gördü. Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde meydan gelen maden kazası ve Isparta’da yaşanan trafik kazası nedeniyle eğlence yapılmazken, kadınlar gün boyu stres attı. Kapanış töreninde Kadınlar Plajı Halkla İlişkiler Koordinatörü Birgül Konuk yaz sezonu boyunca yapılanlar etkinlikler hakkında bilgi verdi.

KIŞ AYLARINDA ÖZEL ETKİNLİKLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Kadınlar Plajı’nı tüm kadınlara armağan ettiğini belirten Birgül Konuk, “Açıldığı günden bugüne biz bu plajda kadınlar olarak çok güzel şeyler yaşadık. Bize böyle muhteşem bir kompleksi armağan ettiği için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Günde 1050 kişiyi ağırlayan bu tesis, kışın da hizmet vermeye devam edecek. Kış boyunca kadınlar için Spa merkezi, hamam, sauna, buhar odası gibi çeşitli aktiviteler yapılacak. Butik açılacak ve spor etkinliklerine devam edilecek. Her Çarşamba kadınlar matinesi düzenlenecek. Plaj voleybolu oynanacak” dedi.

EĞLENCE YAPILMADI

Plajdaki şemsiye sayısı arttıracaklarını ve tente yaptıracaklarını açıklayan Konuk, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tüm yaz canla başla çalışan temizlik, güvenlik ve cankurtaran ekibine de teşekkür ederiz. Biz bugün şarkı söyleyerek, dans ederek bir parti yapacaktık ancak son günlerde verdiğimiz şehitler, Ermenek kazası ve Isparta’da yaşanan işçi ölümleri nedeniyle yüreklerimiz buruk. Bu yüzden eğlence yapmıyoruz.”

Konuşmanın ardından Sarısu Kadınlar Plajı’nın güvenlik ekibi, cankurtaran ve temizlik ekibi hatıra fotoğrafı çektirdi. Düzenlenen kokteyl sonunda kadınlara balık-ekmek ikram edildi.

KADINLAR ÇOK MEMNUN

Yaz boyunca Kadınlar Plajı’na gelen kadınlar tesisten memnun olduklarını ve çok beğendiklerini belirterek, kapanış partisi için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç; “Kadınlar Plajı açıldığı sırada tepki almıştı. Fakat görüyoruz ki kadınlar gayet memnun. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bu duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan Nahide Yeniyurt, ise “Ben Van’dan geliyorum. Kadınlar Plajı’nı ilk defa ziyaret ediyorum ve çok beğendim. Çok güzel bir tesis yapılmış. Sadece kadınlara ait bir plaj olması bizi çok sevindirdi. Bu uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Nezahat Akçay ise duygularını şöyle açıkladı: “Kadınlar Plajı’nı ilk defa görüyorum. Kendimi rahat hissettiğim, çocuklarımın güvende olduğu bir tesis olmuş. Büyükşehir Belediyesi’ne bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Yaz boyunca Kadınlar Plajı’na geldiğini söyleyen Alesya “Özbekistan’dan Antalya’ya yerleştim. Açıldığı günden itibaren bu plaja sıklıkla geldim. Kadınlar için çok çok güzel, rahat bir yer olmuş” dedi.

Emine Koca ise 3’üncü kez Kadınlar Plajı’na geldiğini, 15 yıldır Antalya’da hiç denize girmediğini ifade ederek, Erzurum’dan gelen misafirlerini buraya getirdiğini ve herkesin çok memnun kaldığını söyledi.

Şirin Yenigün ise “Kadınlar Plajı’na daha önce arkadaşlarımla gelmiştim. Böyle bir yerin olması kadınlar açısından çok önemli. Bazı insanlar bunun cinsiyet ayrımcılığını olduğunu söylüyor. Fakat ben buna katılmıyorum. Bu plaj pozitif ayrımcılıktır. Kadınlara özel bir alanın olması ve Büyükşehir Belediyesi’nin bunu düşünmesi büyük bir inceliktir. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle