Hoşgeldiniz  

Kadınlar en fazla domatesi yemek için yarıştı

Semih Köken | 20 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde düzenlenen DOMATEXPO Domates Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı kapsamında, kadınlar 3 dakikada en fazla domatesi yemek için

Kumluca’daki 4’üncü DOMATEXPO Domates Yetiştiriliciği ve Teknolojileri Fuarı törenle açıldı. Törene, Antalya Valisi Muammer Türker, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç ve Atay Uslu, Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya, Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Genel Başkanı Yüksel Tavşan, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Türker, Antalya’nın hem turizm hem de tarımda başkent olduğunu söyledi. Antalya’nın ekonomiye 540 milyon dolarlık katkı sağladığını aktaran Vali Türker, “Bu rakamın artması lazım. Bunun için de çeşitli ihraç ürünleri yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Seracılıkta sorunların çok olduğunu belirten TÜSEMKOM Genel Başkanı Yüksel Tavşan ise “Tüm sorunlarda tek çare kapısı devlet değildir. Devlet ve siyasiler yardımcı olur. Ancak komisyoncular ve üreticiler olarak birleşmek zorundayız. Üretici birliklerinin kurulması gerekir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua edilerek fuarın açılışı yapıldı. Sonrasında kadınlar arası domates yeme yarışması düzenlendi. 3 dakikada en fazla domatesi yiyene ödül verilen yarışmada Özlem Sarıkeçili, 1679 gram domates yiyerek birinci oldu. Özlem Sarıkeçili tam altınla ödüllendirilirken, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın verildi.

yarıştı. Yarışmanın birincisi tam altınla ödüllendirildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle