Hoşgeldiniz  

İşten Çıkarılanlar Belediyenin Değil Taşeron Personeli

SEMİH KÖKEN | 04 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

Türel personel değerlendiirme baskan makamAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel son günlere ortaya atılan belediyenin binlerce kişiyi işten çıkardığı iddialarına cevap verdi. Belediye personelinin işten çıkarılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Türel, kanunların verdiği yetkiyle, taşeron firmalara yüzde 20 iş kapsamını daraltma talimatı verdiklerini açıkladı. Türel, “İşten çıkartılanlar Büyükşehir Belediyesi’nin personeli değil. İşten çıkanlar taşeron firmanın personeli. Taşeron firmalar sadece Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne iş yapmıyor. Başka yerlere de iş yapıyor. Buradaki fazla personelini alsın başka yerde çalıştırsın” dedi.

 

 

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu sözcüsü Abit Küçükaslan, Tüm-Bel Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, Tüm Yerel Sen Şube Başkanı Hürdoğan Arslan ve Disk Antalya Şube Sözcüsü Cemal Aybar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Başkan Türel, ziyarette, Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıklarında inanılmaz bir personel ve borç yüküyle karşılaştıklarının altını çizerek, “Ama ben enkaz edebiyatı, borç edebiyatı yapmadım. Bunlar bizim çözmemiz gereken sorunlar. Ben bunları bilmeden aday olmadım. 4 bin personel, 9 bine çıkmış. Bunu bir kere basına bilgilendirmek için söyledim” dedi.

ANTALYAYI YENİDEN İMAR EDEBİLİRDİK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda ihtiyaç fazlası personeline ödediği rakam yarım katrilyon lira olduğunu belirten Başkan Türel, “Biz yarım katrilyon ile Antalya’yı yeniden imar ederdik. Biz belediyeleri, personel alalım, maaş ödeyelim, hizmet gelmezse gelmez gibi bir mantıkla yönetemeyiz. Biz yatırım yapacağız ve yatırım içinde çalışan arkadaşlarla istihdam sağlayıp bir taşla iki kuş vuracağız. İş sahibi yapacağız. Sadece belediyeye personel dolduralım, memleketi yatırımdan uzak yönetelim diyorsak bu olmaz. Zaten geçmişte, taşeron işçiler, belediye maaşlarını ödeyemediği için eylem yapıyordu. Belediyede iş vermek adama maaşını ödeyeceksin demek değil. Geçmişte maaşlar ödenmiyor diye protesto yapıyordunuz. Bunu unutmayın. İki ayda 8 trilyon bütçe açığı var. Bu bütçeyi bu personel yükü ile kimse tasiyamaz “diye konuştu.

EKMEK YİYEN, EKMEĞİNE BAKSIN

Türel sözlerini şöyle sürdürdü; “Burası devlet müessesi. Devlet kurumu. Buradan ekmek yiyen bir personelin, herhangi bir siyasi aktivitede yer alması yediği ekmeğe kör bakması demektir. Bu kadar net söylüyorum. Bugün her hangi bir siyasi eylemin içerisinde, benim partimin de lehine birisi çalışıyorsa, onuda kabul etmem,Buradaki adamın işi ekmeği. Gelin bu mücadeleyi beraber verelim. Ak Partili Türel, buradaki personeli kendi partisi lehine kullanıyorsa bu yanlış. Gelin bunun hesabını sorun, mücadelesini verin bana. Bir arkadaş geliyor ve diyor ki; bu Ak Parti binasına taş atan arkadaş. Nereden uyduruyorsun diyorum, fotoğrafını getiriyorlar. Bu olmaz. Burada ekmek yiyen ekmeğinin derdinse olsun. Siyaset Belediye personelinin işi olamaz.” dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle