Hoşgeldiniz  

İşçiler eylem yaptı

Semih Köken | 16 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’nde özel bir firmaya ait şantiyede çalışan işçiler, maaşlarının ödenmediği ve istifalarının kabul edilmediği iddiasıyla iş bırakma eylemi yaptı.

Gazipaşa’da D400 karayolu üzerinde faaliyet gösteren ve bölgede asfaltlama işi yapan özel bir firmaya ait şantiyede çalışan bir grup işçi şantiye önünde eylem yaptı. 4 aydır maaşlarının ödenmediğini öne süren işçiler, firmanın istifalarını da kabul etmediğini savundu. İşçiler adına konuşan TIR sürücüsü Osman Yüksel, çalışan yaklaşık 70 işçinin fazla mesai yaptığını ve maaşlarının ödenmediğini iddia etti. Bunun üzerine bir araya gelerek istifa dilekçesi gönderdiklerini, şirket yetkilisinin ise ‘İmzalar size ait değil’ gerekçesiyle kabul etmediğini aktaran Yüksel, yetkililerden yardım istedi.

Maaşların zamanında verilmediğini, haftalık izin kullanamadıklarını ve dinlenemediklerini ileri süren Yüksel, “7.5 saat çalışma saati gösterilirken 11 saat çalışıyoruz, bunun üzerine bir de fazla mesai yapıyoruz. Bu da bizlerin iş verimini etkiliyor. Bütün bu olumsuz şartlarda çalışırken, maaşlarımız da zamanında yatırılmıyor. Dün bize sadece ağustos maaşı yattı, daha eylül maaşını alamadık. Kimileri eksik aldı, kimileri haziran maaşını daha alamadı. Biz de bunlara dayanamadık” dedi.

İstifa etme ve iş durdurma haklarını kullandıklarını ve mağdur olduklarını anlatan Osman Yüksel, haklarını sonuna kadar arayacaklarını aktardı. Kaymakam Kadir Ekinci ve Belediye Başkanı Adil Çelik’ten yardım istediklerini söyleyen Yüksel, alacaklarının ödenmesini beklediklerini kaydetti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle