Hoşgeldiniz  

İş İzdihamı!

SEMİH KÖKEN | 26 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında açılan ve öncelikli olarak kadınların tercih edildiği iş kolu için bugün kura çekimi yapıldı. 9 ay sürecek program süresince asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre hesap edilecek ücretleri ödenecek, vergi ve sosyal güvenlik primi giderleri karşılanacak olan adaylar, kura çekiminin yapılacağı okulda izdihama sebep oldu. 2 gün devam edecek olan kura çekimi için okula gelmelerine gerek olmayan adayların bir bölümü bundan haberdar olmadıkları, bir bölümü de kura çekimini bizzat görmek için okula akın etti. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde adayların zaman zaman noterin cam fanustan çıkartıp okuduğu isimleri görmeye çalıştıkları gözlendi. Kağıdı okumak isteyen bir kişi, noterin okumasına izin vermesine rağmen adaylar tarafından kabul edilmedi ve noter kura çekimine ve işi kazananları okumaya devam etti.
Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nde sabah saat 10 00’da başlaması planlanan kura çekiminde, okul salonunun küçük olması sebebiyle okul önünde toplanan işsizler ve yakınları zaman zaman zor anlar yaşadı. Salona sığamadıkları için adayların tamamının içeriye giremediği kura çekiminde, salona girenler de kuranın çekildiği kürsüye de oturmak zorunda kaldı. Görevlilerin ilk olarak Döşemealtı ilçesinin kura çekimini yapacağını ilan etmesinin ardından bazı adayların salondan çıkmasıyla İşkur görevlileri ve noter kura çekimini başlattı.
Özellikle istihdamında zorluk çekilen işsiz vatandaşların iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve kendilerine geçici gelir desteği sağlamak amacıyla başlatılacak olan Toplum Yararına Çalışma Programı’na katılma şartları ise İşkur’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. geliri olmamak, öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç) ve TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almaması şeklinde açıklandı. Müracaatlar 20 Eylül tarihinde sona ermişti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle