Hoşgeldiniz  

İş dünyası Ak Parti’yi kutladı

Semih Köken | 03 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA iş dünyasının temsilcileri, 1 Kasım seçimi sonrasında sandıktan tek başına iktidar olarak çıkan Ak Parti’yi tebrik etti. Seçim sonuçlarının ilk etkileri olarak doların düşüşü ve borsanın yükselişiyle yaşanan olumlu havaya dikkat çekilen açıklamalarda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, seçimin Ak Parti’nin büyük başarısıyla sonuçlandığını ve milletimizin tek parti iktidarını koalisyona tercih ettiğini söyledi. Seçimin ülke genelinde yüksek katılımla, güvenli ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesini demokrasi adına memnuniyet verici olarak gösteren Davut Çetin, başta yüzde 49,5 gibi son derece önemli bir oy oranıyla halkın desteğini alan Ak Parti olmak üzere, tüm partilerin kadrolarını tebrik etti. Sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını dileyen Çetin, şunları söyledi:

“Siyasi belirsizlik geride bırakıldı, yapısal reformlar için adımlar atılması gerekiyor. Ülkemizde aylardır süren seçim atmosferi ve siyasi belirsizlik ekonomik, siyasi ve sosyal birçok sorunu derinleştirmiştir. Artık seçim süreci geride bırakılmış ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yapısal reformların hayata geçirilmesinin önünde engel kalmamıştır. Şu aşamada bir an önce seçim psikolojisinden çıkılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevine başlaması, Hükümetin kurularak ülkemizin üst düzey karar mercilerinin bir an önce tesis edilmesi ve ihtiyaç duyduğumuz yapısal reformlar için gerekli adımların bir an önce atılması gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte tek parti iktidarının ülkemizin ortak çıkarları doğrultusunda uzlaşma sağlayarak huzur ve güven inşasına öncelik vermesi, demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik reformları hızla gerçekleştirecek bir siyasi ortamın oluşumunu sağlaması en önemli hususlardandır.”

ARTIK EKONOMİYİ KONUŞMA ZAMANI

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, seçimden birinci parti olarak çıkan Ak Parti’yi kutlarken, gerilimden uzak, uzlaşmacı yaklaşımla toplumun her kesimini kucaklayan politikalarla ülkenin yönetilmesini diledi. 1 Kasım’da halkın büyük katılımla sandığa gittiğini ve demokratik hakkını kullandığını belirten Ali Çandır, “Milletimiz seçimini yaparak tek partinin iktidara gelmesi yönünde irade ortaya koymuştur. Türkiye bu fırsatı iyi değerlendirmeli, yapısal reformları bir bir hayata geçirmelidir” dedi.

Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Ali Çandır, seçim sürecindeki kırıcı ve yapıcı olmayan üslubun yerini, yapıcı ve güven verici bir ortama bırakmasını istedi. Huzur, demokratikleşme, hukukun üstünlüğü, ekonomik büyüme ve kalkınmanın halkın temel beklentisi olduğunu belirten Ali Çandır, “Seçimlerle büyük zaman kaybettik. Artık ekonomi konuşma zamanıdır, ekonomiye odaklanalım. Ekonomik reformlar siyasi iradeyi bekliyor. 2015 yılını ekonomide kayıp yıl olarak görüyoruz, kaçırdığımız treni 2016 yılında yakalamayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

BAŞBAKANIN SÖZLERİ SÖYLEMDE KALMAMALI

Güven ortamında her bireyin oyunu kullanabildiği bir süreç olduğunu belirten Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, vatandaşın 7 Haziran seçiminde yetkilendirdiği partilerin, özellikle muhalefet ve MHP ile HDP açısından o amaçları yeterince değerlendiremediği sonucunun ortaya çıktığını söyledi. Buralara oy veren seçmenlerin yeniden Ak Parti’yle bu işin düzeleceği yönünde tercih kullandığını ve demokrasinin de ülkenin çıkmazlarından çıkmasını sağlamak olduğunu anlatan Eroğlu, “Vatandaşlarımız Ak Parti’ye bir kez daha tek başına iktidar şansı verdi. Ak Parti’yi tebrik etmek lazım. Diğer partileri de. Başbakanın balkon konuşmasındaki sözlerinin söylemlerde kalmayan, duygusal yaklaşılmayan, ülkenin bütününü kucaklayan, bir ileri demokrasi ve kalkınma hamlesini hep beraber yapmamız gerekiyor. Hangi partide olursa olsun herkesin ülkenin menfaatlerini gerektirecek şeyleri hükümetle paylaşması gerekiyor. Muhalefetin de geçen süreci 7 Haziran öncesi dahil seçim sonuçlarını masaya yatırıp özellikle hatalı noktaları bulmaları ve kendilerini düzeltmeleri Türkiye’de etkin yapıcı muhalefetin olması gerektiğini fark etmesi gerekiyor” diye konuştu.

HERKESİN DERS ÇIKARMASI GEREKİYOR

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, milletimizin oyunu kullandığı ve kararını verdiğini söyledi. Bu seçimin sonuçlarından herkesin çıkarması gereken dersler olduğuna işaret eden Sevimçok, “Millet istediği zaman en zirveden bir partiyi alıp düşürebiliyorsa, tekrar da alıp en zirveye koyabiliyor. Seçim sonuçları, memleket, vatan için liderlerin taşın altına elini koyması gerektiğini de bir şekilde ortaya çıkarttı. Ve karamsar hava, tabloyu bu ülke sevmediğini gösterdi. Bunun neticesinde de tekrar kendini yönetecek güçlü hükümete imkan sağladı. İnşallah çıkan sonuç ülkemize hayırlı olur” dedi.

PİYASALARA SİHİRLİ DEĞNEK

Türkiye’nin istikrara ihtiyacı olduğu ve bu sonuçlarla bunun yakalandığını belirten Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) Başkanı Emin Altıner, “Halk bu sonuçları istedi, dolayısıyla mimli iradeye kimsenin karşı çıkma şansı yok. Bu nedenle yapılan seçimler milletimize, tüm iş camiasına ve Türkiye’nin yarınlarına hayırlı uğurlu olsun. Piyasalara baktığımızda sanki sihirli değnek değmiş gibi dolar düştü, borsa yükseldi ve inşallah bu istikrar devam eder. İlk sinyaller iş dünyası açısından çok olumlu. Türkiye’deki terör ve adalet düzeninden de bahsetmemiz lazım ve bunların da inşallah rayına oturmasını bekliyoruz. Türkiye’de devletin millete, milletin devlete yaklaşımlarının sevgiyle olacağı bir kucaklaşma ortamının renk, dil, din ayırmaksızın sağlanmasını diliyorum” dedi.

Sonuçların bütün milletimize hayırlı uğurlu olmasını dileyen Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer, “Hazirandan bugüne gelinen sürece baktığımızda halkın iradesi doğrultusunda hükümet kurulamadığını hep beraber gördük. Bunun neticesi olarak da nihayetinde herkesin ortaya koyduğu seçim çalışmalarında, her ne kadar alışılmışın dışında sakin bir seçim kampanyası süreci de olsa halk ‘bu ülkeye hükümetsizlik fayda değil zarar getirir’ dedi ve istikrar istedi. Seçmenin tercihine herkesin saygı duyması lazım. Bizim de iş dünyası olarak ‘seçim sonrası ne olur’ diye kafamızda soru işaretleri vardı ve inşallah tek parti iktidarı ülkemiz için umut olur ve karamsarlıkların ortadan kaldırılması sağlanır. Artık herkes ‘hükümet kurulacak mı, kurulmayacak mı’ diye değil, işlerini, geleceğini düşünür” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle