Hoşgeldiniz  

İnternet Haberciliğinde Zirve Nokta: Ajans Haber

Semih Köken | 02 Nisan 2016 | Antalya Haber A- A+

İnternet Haberciliğinde Zirve Nokta: Ajans Haber

İnternet haber siteleri arasında zirvedeki yerini gün geçtikçe daha da sağlamlaştıran Ajans Haber sitesi, kalitesini her geçen gün arttırarak haberler konusunda hizmet vermeye devam ediyor.

Bir sitesinden insanların beklentisi genel olarak güncel haberleri siteye giriş yaptıkları anda okumaktır. Yani siteye giriş yapan okuyucular karşılarında eskiden kalma haberler değil, güncel haberler bulmak isterler. Bunun takibini iyi yapan okurlar, bir siteyi sürekli olarak ziyaret ediyorlarsa eğer o site kaliteli bir haber sitesi haline gelmiştir ve de okuyucularını anlık olarak son dakika haberler ve gelişmelerden anında haberdar ediyor demektir. Bir sitenin kalitesini anlamanın yolu, her kategoride okuyuculara bol ve ilgi çekici haberleri sunabiliyor olmasıyla da ölçülür. Çünkü internette her ilgi alanından insanlar siteyi ziyaret ederler ve kendi ilgi alanlarına en yakın haberleri okurlar. Örneğin eskiden sporseverler sadece gazetelerin spor sayfalarını okuması gibi. Siteye giriş yapan kullanıcılar da sadece spor haberleri ve sporla ilgili gelişmeleri takip etmek isteyebilirler. Kaliteli bir haber sitesinde spor haberlerinin bulunmaması büyük bir kayıp olur. Bu nedenle o kategoriye hakim, tecrübeli bir editörün görev yapması şarttır. Aynı şekilde ekonomi haberleri de en sık takip edilen kategorilerin başında gelebilmektedir. Çünkü insanlar ellerindeki birikmiş paralarıyla yatırım yaparlar ve yatırımlarının ne durumda olduğunu ekonomi haberlerini takip ederek öğrenebilirler. Aynı şekilde siyaset haberlerini de takip edenler çoktur. Bu gibi kategorilerin sayısı daha da arttırılabilir. Bu kategorilerde haberler daha sık okunmakta olmasına karşın bir haber sitesinde bütün kategoriler dopdolu içeriklerle her kesimden insana hitap edebilmelidir. Bu nedenle birden fazla editör çalıştırmak, kaliteli bir haber sitesinin olmazsa olmazlarındandır. Ajans Haber sitesi de sizler için her kategoriye hakim, tecrübeleriyle ilgi çekecek haberleri sizler için derleyen editör kadrosuna sahiptir ve de bu editörler sizler için gündemi meşgul eden haberleri ve gelişmeleri iyi süzerek kaliteli haber hizmeti almanızı sağlamaktadırlar.

İyi bir haber sitesi, kullanıcılarına sadece sitesi üzerinden haber okuma olanağı sunmamalıdır. Aynı zamanda sosyal medya hesabından da sosyal medyayı sıkça takip eden kullanıcılarını bilgilendirmelidir. Çünkü ülkemizde sosyal medya kullanımı çok büyük sayılara ulaşmıştır. Bu nedenle sosyal medya hesaplarında kaliteli ve ilgi çekici önemli gelişmelerin duyurulması gerekmektedir. Bu sayede sosyal medya hesaplarında gezinen bir kişi karşısında bir anda güncel haberleri bulabilir ve gelişmelerden haberdar olabilir. Ancak, sosyal medya hesaplarında amaç haber paylaşmak olmalıdır. Amacının dışına çıkan hesapları insanlar takip etmeyi bırakabilirler. Bu nedenle dikkatli paylaşımlar yapmak gerekir.

Aynı zamanda bir haber sitesinin olmazsa olmazlarından birisi de mobil uygulamalara sahip olması gerektiğidir. Çünkü mobil telefonlar ve cihazlar günümüzde giderek yaygınlaşmakta, her geçen gün bilgisayarların yerini almaktadır. Bu da insanların mobil cihazlar üzerinden haberleri okuyabilmeleri anlamına gelmektedir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle