Hoşgeldiniz  

İl Özel İdare Binası Yıkılıyor

SEMİH KÖKEN | 10 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

Aözel idare binası yıkım sözleşme imzaAntalya yarın tarihi günlerinden birini daha yaşayacak. Yıllardır yıkılmayı bekleyen İl özel İdaresi Binasına ilk kazma, 10 Haziran Salı günü (yarın) saat 10.30’da düzenlenecek olan törenle vurulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yıkım sözleşmeye göre; Belediye kentin göbeğinde bir çirkinlik abidesi olarak duran binan yıkımı için tek kuruş para ödemediği gibi kasasına da 357 bin lira girecek. Kısa süre içinde gerçekleşecek yıkımın ardından binanın yerine tüm Antalyalılara açık yeşil alan yapılacak.

 

İl Özel İdaresi Binası yıkımında sona gelindi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatı ile yıkım çalışmaları başlanan binaya ilk kazma, 10 Haziran Salı günü (yarın) saat 10.30’da düzenlenecek olan törenle vurulacak.
DÜĞMEYE TÜREL BASTI
2004 yılının Mayıs ayında kolonlarının patlaması üzerine boşaltılan 14 katlı İl Özel İdare binası, 10 yıldır kentin göbeğinde atıl halde yıkılmayı bekliyordu. Önceki döneminde Antalya Valiliği, Vakıf İşhanı, Vakıf Hastanesi, Hızır Reis Ortaokulu ve İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi’ni yıkarak meydana dönüştüren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, göreve gelir gelmez 10 yıldır kent gündemini meşgul eden ve yılan hikayesine dönen İl Özel İdare binasının yıkımı için düğmeye bastı. 16 Mayıs’ta binayla ilgili yıkım ihalesi yapıldı.
FİRMA 357 BİN LİRAYI ÖDEDİ
Başkan Menderes Türel, yıkım ihalesini vakit ­geçirmeden onayladı ve yüklenici firma ile sözleşmeyi imzaladı. “İş bilenin kılıç kuşananın” diyen Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım için kasasından tek kuruş çıkmadığını, yıkımı yapacak firmanın enkazdan çıkacak hurda karşılığı olarak 357 bin lirayı da belediye kasasına yatırdığını açıkladı.
2 AYDA TAMAMLANACAK
Firmaya, yer tesliminin 23 Mayıs Cuma günü itibariyle yapıldığını belirten Başkan Türel, şu bilgileri verdi: “Firmanın bina içindeki tesisat ve metalleri sökme işlemi devam ediyor. 10 Haziran’da İl Özel İdare binasının yıkımı için ilk kazmayı vuracağız. Çalışmaların 2 ay içinde tamamlanması öngörülüyor. Şimdiden bina önünde fotoğraf çektirin. Binanın yıkımına kat eksiltme yöntemi ile yukarı katlardan başlanacak. Firma yapacağı yıkım işlemi karşılığında enkazdan çıkacak demir imalatlar, alüminyum kaplamalar ile elektrik ve mekanik tesisatları alacak. Biz de kalan enkazı atmayacağız, yol yapım çalışmalarında dolgu malzemesi olarak kullanacağız.”
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINIYOR
Yıkım sırasında binanın çevresinde her türlü güvenlik önleminin alınacağını ifade eden Türel, “Yıkım alanının çevresi perdeleme yöntemiyle kapatılacak. Kalkacak toz için sulama yapılacak. Hafriyat çalışmaları ve hurdaların taşınması esnasında yaya ve şehir içi trafiğinin en az seviyede etkilenmesi için gereken yapılacak” dedi.
YENİ ÇEKİM MERKEZİ
İl Özel İdare binası tarih olduktan sonra yerine Kadın Yarı’nı da içine alan güzel bir peyzaj projesi gerçekleştireceklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Ucube binayı yeşil alana dönüştürerek, halka açacağız. Gelecek için açıyı daha da genişleterek, öndeki binaları mağdur etmeden, eşdeğer imkanlar yaratarak belki bir kentsel dönüşüm uygulanabilir mi noktasından bakıyoruz. Bunu yapabildiğimiz takdirde yıkılan alandan başlayıp Yat Limanı’na uzanan bir yeşil alan yaratabiliriz. Cumhuriyet Meydanı ile bütünleştirerek, kentin en önemli çekim merkezine dönüştürebiliriz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle