Hoşgeldiniz  

HOLLYWOOD VE YEŞİLÇAM ALTIN PORTAKALDA BULUŞACAK

SEMİH KÖKEN | 12 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Türel, film prodüktörleri, yapımcılar ve dünyaca ünlü starlar ile bir araya gelecek. Altın Portakalı eski günlerine döndüreceklerini dile getiren Menderes Türel “ Altın Portakalı Türkiye’ye yakışan bir festival yapmak için çalışmalara başladık. Altın Portakalda Hollywood Starları ile Yeşilçam yıldızları buluşacak.” dedi.

Göreve gelmesinin ardından yaptığı açıklamada “Festivaller güçlenerek devam edecek” diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altın Portakal için çalışmalara şimdiden başladı. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalini dünyanın konuştuğu bir organizasyon haline getirmek için çalışmalara başlayan Başkan Türel, Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik ve Bakanlık yetkilileri ile birlikte Cannes’e gidiyor. Cannes’de film yapımcıları, prodüktörleri ve Dünyaca ünlü yıldızlar ile bir araya gelecek olan Başkan Türel, Türkiye’ye yakışan bir organizasyon için kolları sıvadıklarını söyledi.

Avrupa ve Asya’nın en köklü film festivallerinden biri olan Altın Portakalı 2005 yılında uluslararası bir festival haline getiren ve dünya yıldızlarını ağırlayan Başkan Türel yerli ve yabancı bir çok starın Antalya’ya geleceğini ifade etti. Cannes’de organizasyonu da inceleyecek olan Türel, tüm Antalya’yı içine alan, film yıldızları ile vatandaşların buluştuğu bir festival yapacaklarını söyledi. Altın Portakalı tekrar eski günlerine döndüreceklerini dile getiren Menderes Türel “ Altı Portakalı Türkiye’ye yakışan bir festival yapmak için çalışmalara başladık. Altın Portakalda Hollywood starları ile Yeşilçam Yıldızları buluşacak.” dedi.

Altın Portakal’ı Türk Sinemasının kalbinin attığı bir festival haline getireceklerini ifade eden Başkan Türel, “Altın Portakal Film Festivali, bizim dönemimizde arzu edilen dünya starlarının geldiği, Yeşilçam yıldızların olduğu, Türk sinemasının kalbinin attığı, uluslararası sinemanın da en ağırlıklı yer alacağı şekilde yapılacak” diye konuştu.

AKSAVI DEVRALMAMIŞTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel hem mali hem de hukuki olmayan ödemeler açısından vahim bir tablo bulunduğu gerekçesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın (AKSAV) yönetimini devralmayacağını, Altın Portakalı belediye imkanları ile çok daha güçlü bir festival haline getireceklerini açıklamıştı. BaşkanTürel, “Çok vahim iddialar var. Kirin, pisliğin içine batmış hiçbir vakıf ve derneği almak zorunda değiliz. Bu kirin, pisliğin içine bu vakıfları kim batırmışsa bunun hesabını kendileri versinler” demişti. Altın Portakalı dünyanın konuştuğu bir film festivali yapmak için çalışmalara başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cannes Film Festivaline katılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Bakanlık yetkilileri ile birlikte Fransa’ya gidecek olan Başkan

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle