Hoşgeldiniz  

Her 10 çiften 6’sı infertilite

SEMİH KÖKEN | 25 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Antalya’da tüp bebek yöntemiyle anne-baba olmak isteyenler Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konferansta buluştu. Yrd. Doç. Dr. Tonguç Gündüz özellikle infertilite hastaları için tüp bebek yönteminin önemini anlattı. Gündüz, her 10 çiftin 6’sının infertilite hastası yani halk diliyle kısır olduğunu vurguladı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı yeni bir etkinliğe daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi’nin AKM Perge Salonu’nda yapılan Tüp Bebek Konferansı özellikle infertilite (kısırlık) hastaları için eğitici nitelikteydi. Tüp bebek yöntemine başvurmayı düşünen anne babalar aklına takılan bütün soruları Yrd. Doç. Dr. Tonguç Gündüz’e sordu. Tonguç Gündüz, tüp bebek nedir? Yöntemleri nelerdir? gibi bilgileri katılımcılarla paylaştı.

HER 10 ÇİFTTEN 6’SI İNTERFİLİTE (KISIR)

Halk dilinde kısırlığın bilimsel adıyla infertilite’in yaygınlaştığını belirten Gündüz, Tüp bebek merkezine Antalya’dan da çok talep olduğunu belirterek “Türkiye’de insanlar evlense bile çocuk sahibi olmadan aile olduklarını hissedemiyor. O yüzden tıbbın da ilerlemesiyle çocuk isteyen bireyler için tüp bebek önemli bir yere sahip. Neredeyse 10 çiftten 6’sı infertilite hastası” dedi. Konferansa katılanlar yarı sosyal sorumluluk projesi şeklinde olan tüp bebek konferansını düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle