Hoşgeldiniz  

HDP, Antalya’da sonuçlara itiraz etti

Semih Köken | 04 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da 1011 oyla milletvekilliğini Ak Parti’ye kaptırdığını savunan HDP, bazı ilçelerde sandık sonuçlarına itiraz etti. Milletvekili adayı avukat Deniz Yıldırım, “İtirazlarımız kabul edilir ve oylar yeniden sayılırsa seçim sonuçlarını etkileyeceğinden eminiz” dedi.

Antalya’da HDP Genel Merkezi’nin yaptığı hesaplamaya göre 1011 oy farkla 7 Haziran’da kazandığı 1 milletvekilliğini AK Parti’ye kaptıran HDP, seçim sonuçlarına itiraz etti. Antalya Adliyesi’nde ilçe seçim kurullarına itirazda bulunan HDP milletvekili adayı avukat Deniz Yıldırım, çeşitli ilçelerde sandık bazlı itirazda bulunduklarını belirterek, “Yüksek Seçim Kurulu’nun sonuçlarıyla bizim sonuçların uyuşmadığı çok sayıda sandık vardı. Partimizin oylarının eksik yazılmasının yanında diğer partilerin oylarının fazla yazıldığı durumlar vardı” diye konuştu.

Ayrıca HDP’nin seçmen yoğunluğunun bulunduğu bazı sandıklarda partilerine hiç oy çıkmaması gibi durumlarla karşılaştıklarını aktaran Yıldırım, söz konusu sandıklarda yeniden sayım talebinde bulunduklarını aktardı. Yıldırım, şunları söyledi:

“1 milletvekilliği için makas daraldı. İtirazlarımız sonucu etkiler mi bilemiyorum. Ancak  adil bir seçim için de uğraşıyoruz. Özellikle Alanya’da çok fazla geçersiz oy var. Onunla ilgili arkadaşlarımız, ayrıca itirazda bulundu. Bunlar çok ciddi seçim sonuçlarını etkileyebilir. Yeniden sayıma gidilirse etkileyeceğinden eminiz.”

YSK’nın sistemin uzun süre açılmadığını bu nedenle seçim sonuçlarının sağlamasını dar bir zaman diliminde gerçekleştirmek durumunda kaldıklarını savunan Yıldırım, “İlçe Seçim Kurulu’na itirazlarımız en geç perşembe günü sonuçlandırılmak durumunda. Eğer kabul edilmezse il ve YSK’da itirazlarımız devam edecek” dedi.

CHP 12 SANDIK İÇİN İTİRAZ ETTİ

Antalya’da HDP’nin yanı sıra CHP de Aksu, Alanya, Kepez ve Muratpaşa’da 12 sandık sonucuna itirazda bulundu. CHP’nin iddiasına göre söz konusu sandıklarda Ak Parti’ye fazladan 790 oy yazıldı. İddiaya göre sandıklarda CHP’nin ise 224 oyu eksik yazıldı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle