Hoşgeldiniz  

Havalimanı G-20 bayraklarıyla donatıldı

Semih Köken | 15 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da 15- 16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G- 20 Zirvesi için Antalya Havalimanı giriş ve çıkışı, davetli ülkelerin bayraklarıyla donatıldı. Orta refüj üzerindeki bayraklar arasında İtalya bayrağının ters yapıştırıldığı görüldü.

Antalya, 15- 16 Kasım tarihlerinde dünya ekonomisi ve siyasetine yön veren en güçlü 20 ülkenin lideriyle, konuk olarak davet edilen 5 ülkenin liderini ağırlayacak. Serik İlçesi’ne bağlı Belek turizm bölgesinde düzenlenecek G- 20 Zirvesi için aylardır büyük bir çalışmanın yürütüldüğü Antalya’da, liderlerin karşılanacağı havalimanı VIP Salonu’ndan geçecekleri güzergahlara kadar her şey yenileniyor. Bu kapsamda havalimanına giriş-çıkış yapılan alandaki orta refüje, katılımcı ülkelerin bayraklarının asılı olduğu üçgen tabelalar konuldu.

ANTALYA'DA 15-16 KASIM TARIHLERINDE DUZENLENECEK G-20 ZIRVESI ICIN ANTALYA HAVALIMANI GIRIS VE CIKISI, DAVETLI ULKELERIN BAYRAKLARIYLA DONATILDI. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)
İTALYA BAYRAĞI TERS

Toplam 24 bayrağın asıldığı alandaki üçgen tablalar üzerine yerleştirilen ülke bayrakları arasında İtalya bayrağının ters yapıştırılmış olması dikkat çekti. Yeşil, beyaz ve kırmızı renklerinden oluşan İtalya bayrağının orijinalinde solda olması gereken yeşil renk ile sağda olması gereken kırmızı rengin yer değiştirdiği görüldü.

Havalimanına girişte en başta Türk bayrağının yer aldığı tabelalarda sırayla Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Avrupa Birliği, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık (İngiltere) bayrakları yer alıyor. Devamında da konuk ülkeler Azerbaycan, Malezya, Senegal, Singapur ve Zimbabve’nin bayraklarının asılı olduğu tabelalar bulunuyor.

ZİRVEYE KATILACAK LİDERLER

Zirveye katılacak liderler ise şöyle: Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kanada Başbakanı Stephen Harper, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Endonezya Başkanı Joko Widodo, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Salman, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker.

G-20 DIŞINDAKİ DAVETLİ LİDERLER

Zirveye davet edilen konuk liderler ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Malezya Başbakanı Najib Tun Razak, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle