Hoşgeldiniz  

HAMLE-DER ŞUBESİNE TAHLİYE

SEMİH KÖKEN | 21 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Antalya’da ‘Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (HAMLE-DER) eğitim merkezi, Muratpaşa  Müftülüğü tarafından boşaltıldı.

Antalya’da 2008 yılında ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği vermek amacıyla kurulan ve başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarının desteğiyle kısa sürede 10 şubede hizmet veren HAMLE-DER’in Kızıltoprak Mahallesi’nde, Hacı Mehmet Durmaz Camii altında bulunan eğitim merkezi, yürütmeyi durdurma kararının kalkmasının ardından tahliye edildi.

HAMLE-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Dil, bugüne kadar 16 bin öğrenciye doğrudan ya da dolaylı eğitim desteği verdiklerini belirtti. Dil, “Eğitim desteğinin yanında ihtiyaç sahibi ailelere yardım da yapılmaktadır. Öğrencilere Kur-an’ı Kerim öğrenimi, ahlaki değerlerle eğitim, anne, baba ve büyüklere saygı, kötü alışkanlıklardan uzak durma, iyi bir insan olma, ülkesi için çalışma konularında yardımcı olunmaktadır” diye konuştu.

Muratpaşa İlçe Müftülüğü’nün derneklerini hizmet içi eğitim merkezi olarak kullanmak amacıyla tahliye ettiğini belirten Dil, “HAMLE-DER buradan ayrılınca temel gayesi toplumun ıslahı olan bu kurumun yerini kim dolduracak? Eğitim desteğine ihtiyacı olan 200’ün üzerinde öğrenciye kim sahip çıkacak?” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkeze ancak 400 metre uzaklıkta hizmet içi eğitim merkezi bulunduğunu aktaran Dil, “Buranın boşaltılması insafsızlık, israftır. Buraları atıl hale getirmek zulüm değil mi? Bu zulme rıza göstermek, ses çıkarmamak, haksızlık karşısında susmak gibi zulme sebep olmuyor mu?” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle