Hoşgeldiniz  

Günal: Adaylık biraz da kısmet işi

SEMİH KÖKEN | 20 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Mehmet Günal, mecliste geride bırakmayı hazırlandığı 4 yılın değerlendirmesi için Akra Barut Otel’de gazetecilerle bir araya geldi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, kendisinin birinci sırasında yer aldığı partisinin Antalya milletvekili listesini tartışmanın doğru olmayacağını belirterek, “60 aday adayımız vardı. Hepsi bu 14 kişilik listede yer alabilirdi. Sonuçta bu biraz da kısmet işidir” dedi.

Aynı zamanda meclis Plan ve Bütçe Komisyon üyesi olan Günal, rakamlarla meclis çalışmalarından örnekler verdi. Günal, çalışmalarının dökümünü şöyle yaptı:

“Genel kurulda kanunlarla ilgili 94, usul hakkındaki görüşmelerde 13, grup önerilerinde 17, 2012- 2015 yılları arasında bütçe görüşmelerinde 11, gündem dışı 2, çeşitli konularda açıklamalarda 8, gensoru önergesi üzerine 4, sataşmalara ilişkin 12, meclis soruşturması açılması hakkında 1 defa olmak üzere 162 konuşma yaptım. TBMM Başkanlığı’na 48 yazılı soru önergesi sundum. 26 kanun teklifinde, 8 adet şahsıma ait olmak üzere 51 araştırma önergesinde imzam bulunmaktadır.”

Günal, bu dönem içinde ‘Mayın Temizleme, İsrail ve AKP’, ‘Ekonomi Nereye Gidiyor?’, ‘Türkiye Nereye Gidiyor?’ ve ‘Torbadaki Hukuk’ adlı 4 kitabının yayımlandığını aktardı.

Milletvekilliğinde 4 yılın özetini yapan Mehmet Günal, kendisinin listenin ilk sırasında yer aldığı partisinin milletvekili aday listesine yönelik bir soruya ise “60 aday adayımız vardı. Hepsi bu 14 kişilik listede yer alabilirdi. Sonuçta bu biraz da kısmet işidir” diye karşılık verdi. Partisinin eğilim yoklaması gibi birçok süreci işleterek adayları saptadığını aktaran Günal, “Sonuçta bir netice hasıl oldu. Artık 7 Haziran’a kitlendik. Bu noktadan sonra listeleri tartışmak doğru olmaz” dedi.

Günal, son dönemde HDP’yi hedef alan saldırıların artması ve MHP’nin İstanbul Sarıyer’de bulunan seçim irtibat bürosuna yönelik silahlı saldırının hatırlatılması üzerine ‘sağduyu’ çağrısı yaptı. Günal, “Tahriklere kapılmamak lazım. Saldırılar aydınlatılmalı. Bilinçli bir tezgah kuruluyor olabilir” dedi. MHP olarak bu noktada teşkilatları uyardıklarının altını çizen Günal, “Bu konuda da en hassas insan sayın Devlet Bahçeli’dir. Çatışma üzerinden rant sağlamak, oy devşirmek için bu ortamı körüklemek doğru değil. İktidar çatışma ve gerilim ortamında kendi safını sıklaştırıyor olabilir, fakat karşı tarafın da ötekileştirdiği bir kesim var. Eğer böyle bir siyasi operasyon içindelerse bu doğru bir yol değildir” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle