Hoşgeldiniz  

Gönüllüler Uyuşturucuya Savaş Açtı

SEMİH KÖKEN | 15 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

Tiyatro sanatçısı Saliha Sevinç, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Şenel, öğretmen Kurtuluş Sönmez, işadamları Ümit Aksu, Uğur Duyar, Hüseyin Başoğlu, ve iş kadını Hanife Aldemir tarafından kurulan U1DER, uyuşturucu maddeyi bırakmak isteyenlere ve bırakanlara destek vererek tedavi konularında yardımcı oluyor.

Derneğin kurucularından Saliha Sevinç, kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan derneğin bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Hem madde bağımlılığına dikkat çekmek, hem de bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere destek amacıyla bir bu derneği kurduklarını anlatan Sevinç, “Derneğimiz Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Antalya İl Temas Bürosu ile irtibat halinde olacak. Uyuşturucu madde bağımlılığından kurtulmak isteyenleri TUBİM’e yönlendireceğiz. TUBİM desteğiyle tedavi olan gençleri topluma kazandırmak için mesleki ve sanatsal aktiviteler yapacağız. AÜ de bağımlıların tedavisi yapılıyor. TUBİM ve AMBAUM madde bağımlılığını bırakmada bir etken. Ancak, tedavinin ardından bu gençler boşluğa düşüyor. Onların tedaviden sonra boşluğa düşmemeleri için biz devreye girip onları hayata ve topluma kazandırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Derneğin kurucularından AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Tiyatro sanatçısı İsmail Şenel de sosyal ve mesleki eğitime yönlendirilen eski bağımlıların hayatlarında büyük bir değişiklik olduğunu söyledi. Dernek olarak eski bağımlılara destek olurken, onların hayatlarından çıkartılan dersleri de kamuoyuna aktarmak istediklerini belirten Şenel, “Her birinin farklı hikayeleri var. Bu hikayeleri tiyatro ya da yazım yoluyla kamuoyuna aktarıp uyuşturucu ile mücadeleye katkıda bulunmak istiyoruz. Nitekim eski bağımlılara tiyatro eğitimi de veriyoruz. Eski bağımlılardan 30 gençle irtibata geçip tiyatro çalışmalarına katılmalarını istedik. Bunlardan 12’si gönüllü oldu. Ancak bu gönüllülerden 5’i maalesef geriye dönüş yaşadı. Maddeye geri döndü. Uyuşturucu maddeyle mücadele uzun bir süreç gerektiriyor. Tedavi bitince dışarı çıkanların çoğu tekrar o hayata geri dönüyor. Bunun önüne geçmek için, bu riski ortadan kaldırabilmek için onlarla sürekli irtibat halinde olmak, o dünyadan onları uzaklaştırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

İsmail Şenel, uyuşturucunun her kesimi tehdit ettiğini de belirterek, bu konuda herkese derneğe katılmaları konusunda çağrıda bulundu. (DHA)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle