Hoşgeldiniz  

Gazinocu cinayeti davasında tanık krizi

Semih Köken | 06 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’nın Serik İlçesi’nde gazino işleten 35 yaşındaki İskender Doğan’ın akaryakıt istasyonunda öldürülmesiyle ilgili davanın duruşmasında dinlenen üç tanıktan biri alkollü çıktı. Duruşmaya SEGBİS üzerinden tutuklu bulunduğu cezaevinden katılan diğer tanık ise ailesinin can güvenliğinden endişe ettiğini söyleyerek ifade vermedi.

Aksu İlçesi Isparta yolu üzerindeki Şelale Gazinosu’nda çalışan D.D. adlı kadınla evlenen İskender Doğan, kendisi de Serik İlçesi’nde gazino açtı. Bir süre sonra Doğan’dan boşanan D.D., geçmişte çalıştığı Şelale Gazinosu işletmecisi Serdar Dalmızrak ile evlendi, çiftin bir de çocukları dünyaya geldi. Bu nedenle iki gazino işletmecisi arasında husumet başladı.

İskender Doğan, 17 Ocak gecesi gazinosunda çalışan çoğunluğu kadınlardan oluşan personelini evlerine bırakmak için minibüsüne bindirip Antalya’ya doğru hareket etti. Yolda kadınların ihtiyaç için mola verilmesini istemesi üzerine İskender Doğan, minibüsünü Altınova kavşağındaki akaryakıt istasyonunda durdurdu. İstasyonda, Şelale Gazinosu personelini taşıyan servis aracı da vardı. Aracından inen Doğan, Serdar Dalmızrak’ın kuzeni Burak Körkılıç tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olaydan sonra servisle kaçan Burak Körkılıç hakkında cinayetten, Serdar Dalmızrak hakkında azmettirmekten, gazino çalışanı Baki Altıntop hakkında ise cinayete yardım etmek suçundan Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

VURULUNCA KOŞUP SARILDIM

Altıntop’un tutuksuz, diğer iki sanığın tutuklu yargılandığı davanın 5’inci duruşmasında, olay sırasında İskender Doğan’ın yanında bulunan nişanlısı 34 yaşındaki Songül Ö. de tanıklık yaptı. Songül Ö. ifadesinde, olayın gelişimini şöyle anlattı:

“Ben aynı zamanda gazinoda müzisyen olarak çalışıyordum. Olay gecesi işimiz sabaha karşı bitti. Evlerimize gitmek için yola çıkmıştık. Servistekilerden birkaçı htiyaç molası için talepte bulununca araç akaryakıt istasyonunda durdu. İskender Doğan da markete gitti. Birden dört el patlama duydum. İskender vurulunca araçtan atlayıp ona doğru koştum. İskender’in son sözü ise benim ismim oldu.”
ANTALYA'NIN SERIK ILCESINDE GAZINO ISLETEN ISKENDER DOGAN'IN AKARYAKIT ISTASYONUNDA OLDURULMESIYLE ILGILI DAVANIN 5'INCI DURUSMASINDA, OLAY SIRASINDA ISKENDER DOGAN'IN YANINDA BULUNAN NISANLISI SONGUL O. DE (FOTODAKI) TANIKLIK YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
‘BURASI DAĞ BAŞI MI’

Duruşmaya hükümlü bulunduğu Dalaman Açık Cezaevi’nden SEGBİS üzerinden katılan Nihat Y. ise ailesinin can güvenliği gerekçesiyle tanıklık yapmak istemedi. Nihat Y. “Fakat 2 ile 7 Aralık tarihleri arasında cezaevinden izinli çıkacağım. O zaman mahkemeye gelip ifade vermek istiyorum. Bu süre içinde çocuklarımın da can güvenliklerini garanti altına alırım” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı tanığa “Burası dağ başı mı?” diyerek tepki gösterdi. Herkesin can güvenliğinin devlet güvencesinde olduğunu söyleyen mahkeme başkanı, can güvenliği gerekçesiyle tanıklık yapmaktan çekinilemeyeceğini söyledi.

ALLAH İÇİN DOĞRU SÖYLÜYORUM

Duruşmada tanık olarak dinlenen İbrahim Ü.’nin de mahkemeye alkollü geldiği ortaya çıktı. Öldürülen İskender Doğan’ın yakınlarının avukatı Fatih Çatak, olay sırasında alkollü olduğunu düşündükleri tanığın şimdi de alkollü olduğunu iddia etti. Alkollü olup olmadığı sorulunca alkollü olduğunu söyleyen İbrahim Ü., poliste verdiği ifadeyi yalanlayıp mahkemede ‘Allah için’ doğruları söylediğini iddia etti. Sanıklardan Burak Körkılıç olayın aniden geliştiğini iddia etti. Kendisini kimsenin azmettirmediğini söyledi. Sanık avukatlarından Taşkın Mustafa Gönüllü ise uruşmada tanıklık yapan Songül Ö.’nün İskeder Doğan’ın sevgilsi olduğu için objektif olamayacağını iddia etti. Avukat Gönüllü, tutuklu sanıkların tahliyesini istedi.

SEGBİS üzerinden katıldığı duruşmada can güvenliği gerekçesiyle ifade vermeyen Nihat Y.’nin 2 Aralık tarihine ertelenen duruşmada hazır edilmesi için adresinden alınıp adliyeye getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, tahliye taleplerini ise kabul etmedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle