Hoşgeldiniz  

Gazeteci Ali Tongülüs AGC adaylığını açıkladı

Semih Köken | 20 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Gazeteci-Yazar ve Moderatör Ali Tongülüs, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı ve “ilk işim, üyelerimizi ev sahibi yapmak” dedi

 

17 Ekim’de yapılacak olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Kongresi için geri sayım başladı. Geçtiğimiz hafta içinde 3 dönemdir Başkanlık görevini sürdüren Mevlüt Yeni, yeniden başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı.

Dün de Gazeteci-Yazar ve Moderatör Ali Tongülüs, “Cemiyet’e yeni bir soluk, yeni bir heyecan gerek” diyerek, AGC Başkanlığı için aday olduğunu söyledi.

Tongülüs, Cemiyet üyeleri için çok önemli ve sürpriz projeleri olduğunu belirtti ve “Üyelerimizin ev sahibi olması için cemiyet yöneticilerini yaklaşık 10 yıldır harekete geçirmek için uğraştım, ama beceremediler. Arkadaşlarımı, asgari ücretle çalışanların bile rahatça ödeyebileceği şekilde ev sahibi yapmak ilk hedefim” diye konuştu.

Gençlere yol açılacak

Tüzükteki, “Başkan adayı olabilmek için 10 yıl üyelik şartı” maddesi nedeniyle genç gazetecilerin başkanlık yarışına katılamadığının altını çizen Tongülüs, seçilir seçilmez ilk 6 ay içinde bir Tüzük Kongresi yapacağını ve 1 günlük üyenin bile Cemiyeti yönetmeye aday olabilmesinin yolunu açacağını ifade etti, “Zaten böyle bir madde eşitlik ilkesine de aykırıdır” dedi.

Tongülüs ayrıca, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin her görüşe saygılı, her görüşteki üyesinin yanında olacağını söyledi ve şöyle konuştu: “Gazetecilik dünyanın en zor mesleğidir. Hiçkimseye yaranamaz. Hep hedeftir. Duruşuyla, davranışıyla, haberiyle, yazısıyla her zaman saygın olmak zorundadır. Özellikle gazetecilerin meslek kuruluşu olan Cemiyet, herkesin saygısını hak etmelidir. Bunu sağlamak da ilk görevlerimizden biri olacak.”

Tongülüs, bunların dışında Gazeteciler cemiyeti üyelerine burs, mesleki tecrübe, çalıştığı kuruluş ve sosyal alanlarda çok daha farklı ve özel projeleri olduğunu, yeri geldikçe bunları da açıklayacağını sözlerine ekledi.

Ali Tongülüs kimdir?

Konya Ereğli’de doğdu. 10 yaşında Ankara’ya taşındı. Okul ve meslek hayatının büyük bölümü Ankara’da geçti. Kurtuluş Lisesi’nin ardından Gazetecilik-Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi.

Gazeteciliğe Kasım 1968 yılında Ankara Ekspres’te başladı. Ardından Ulus, Barış, Hür Anadolu, Başkent, Son Havadis, Yeni Halkçı, Adalet, Günaydın, Tasvir, Hürriyet Haber Ajansı ve Tercüman gazetelerinde çalıştı.

1994 yılında Tercüman’dan emekli oldu ve 1995’te Eyilik Medya’nın davetiyle Antalya’ya geldi. Yeni İleri, Manşet, Antalya Ekspres, ETV ve Akdeniz TV’de siyasi-ekonomik yazılar yazdı, programlar yaptı.

Halen Gazete Bir’in Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı. Şu anda Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi’nde yönetim kurulu üyesi. Ayrıca Ankara Gazeteciler Cemiyeti’ne de üye olan Ali Tongülüs evli ve 3 çocuk babası. 8a5b4e693dd1b9c4dd5f46e6250ec5da

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle